Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Ni personer pågrepet etter parkeringshusdrap

Politiet har pågrepet ni personer etter at en mann ble funnet død i et parkeringsanlegg på Grønland natt til tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo har tirsdag kveld pågrepet og siktet tre personer for drapet eller medvirkning for drapet i et garasjeanlegg på Grønland natt til tirsdag.

– Vi er sparsommelige med opplysninger i kveld, men har valgt å gå ut siden det er en så alvorlig sak og en slik utvikling, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt til TV 2. 

Noen kjent fra før av

Metlid utelukker heller ikke at det kan komme flere pågripelser i saken. 

– En av de som er siktet for drap eller medvirkning til drap var først inne til avhør, før vedkommende ble siktet, sier Metlid. 

I tillegg har politiet siktet og pågrepet seks personer for etterfølgende bistand i saken. Disse ble pågrepet i etterkant av den første siktelsen, på forskjellige steder.

Politiet vil ikke gå inn på hvem de pågrepne er, men sier at noen av dem er kjent for politiet fra før av. 

– Det må vi komme tilbake til på et senere tidspunkt.

Identifisert tirsdag kveld

Hun ønsker heller ikke si noe om et motiv, men forteller at politiet jobber med flere teorier og setter det i sammenheng med opplysninger rundt tidligere historikk og konflikter. 

Offeret ble tidligere tirsdag kveld formelt identifisert som en mann i 40-årene. 

– Vi hadde tidligere i dag god grunn til å tro at det er en norsk-vietnamesisk mann i 40-årene, hjemmehørende i Oslo, som ble funnet drept. Nå er dette bekreftet, sier Metlid til NTB tirsdag kveld.

Hun opplyser at mannens familie og pårørende ble varslet allerede da politiet trodde de visste hvem som var drept.

– Men vi går ikke ut med ytterligere detaljer nå, sier Metlid.

Funnet livløs i parkeringshus

Mannen ble funnet livløs i et parkeringshus i Tøyenbekken på Grønland natt til tirsdag. Han ble senere erklært død på sykehus. 

Politiet har startet drapsetterforskning i saken, men setter det ikke i sammenheng med drapsforsøket på imam Nehmat Ali Shah, som skjedde noen hundre meter unna og få timer før funnet av mannen. 

Etterlyser vitner

Det jobbes nå med å avhøre vitner og innhente bilder fra overvåkningskameaer i området, for å komme nærmere en forklaring på hva som har tilstøtt mannen. 

Politiet etterlyser også vitner som kan ha informasjon om dødsfallet.

– Vi er interessert i å komme i kontakt med alle som har sett noe mellom klokken 22.30 og 01.00 i og utenfor garasjeanlegget, sier Metlid.