Brasil stoppet av Mexicos levende vegg

– Dette er turneringens beste redning hittil, sa Morten Langli om monsterredningen som stoppet Neymars heading. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke mange som levnet Mexico allverdens sjanser. Verken i kveld eller i VMs gruppe A. Men med en samspilt stamme fra hjemlige Liga MX, viste underdogen at Neymar og Brasil kan stoppes.

Særlig hvis man har en god keeper.

Guillermo Ochoa var nemlig i det umulige hjørnet og stoppet alt av brasilianske avslutninger. Brasil og Mexico ligger dermed likt, med fire poeng, etter en uhyre intens VM-kamp.

– Vi kan ikke på noen som helst måte komme utenom å gratulere keeperen deres i dag. Han produserte minst fire mirakler, mente Brasil-angriper Fred etter kampen.

Full fyr i Fortalez

– Det er nesten så man skal passe seg for ikke å miste fokus på fotballen, sa TV 2s ekspertkommentator Petter Myhre da 15 minutter av kampen var spilt.

Brasil og Mexico var nemlig omkranset av et øredøvende leven fra tribunen i Fortaleza. Tre minutter tidligere hadde Fred satt ballen i nettveggen, og et synsbedrag fikk halve stadion til å juble for scoring.

Og enda litt tidligere, da nasjonalsangene ble sunget før kampstart, tok Neymar rett og slett til tårene.

Såpass voldsomt var faktisk rammene rundt Brasil-Mexico.

Umulige Ochoa

Det var også Neymar som skapte kampens første virkelig store sjanse. I ren Cristiano Ronaldo-stil raget han over forsvaret og headet ballen ned mot hjørnet, men reaksjonssterke Guillermo Ochoa fikk stoppet ballen på sin ferd mot nettet.

Etter dødball, like før pause, kom fire brasilianere alene med Ochoa, som igjen viste seg fra det umulige hjørnet.

Den mexicanske keeperen kunne gå til pause i visshet om at han i alle fall hadde gjort sin del av jobben. 

– Dette er VMs beste redning til nå, sa TV 2-ekspert Morten Langli om Ochoas fenomenale redning på Neymars heading.

Uredde mexicanere angrep Brasil

Etter pause ble kampen alt annet enn enkel for Brasil. Mexico hadde spilt på seg selvtillit og kom stadig høyere opp i banen. Keeper Julio Cesar fikk merke at mexicanerne også var mer enn villig til å skyte fra langt hold.

Stemningen var likevel helt elektrisk.

– Jeg har aldri vært på en fotballkamp med så høyt støynivå. Aldri! Dette er helt magisk, sa kommentator Øyvind Alsaker med halvtimen igjen å spille.

TV 2s ekspertkommentator var imidlertid ikke like imponert av det de brasilianske spillerne presterte.

– Det er ingen som er villig til å ta initiativ her. Mexicanerne har ballen og gjør nøyaktig som de vil!

Intense sluttminutter

Mot slutten fikk Brasil imidlertid Brasil flyttet seg opp i banen - anført av Neymar. Superstjernen kunne avgjort kampen, men også i andre omgang var Ochoa i det umulige hjørnet. 

Mindre enn 10 minutter før slutt kom Thiago Silva til heading fra fem meter, men denne gangen gikk headingen midt på Ochoa. På tampen kunne til og med Mexico avgjort kampen, men det endte 0-0.

Etter mexicanernes fantastiske innsats var det i bunnen og grunnen fortjent. 

– Innsatsen mexicanerne har lagt ned er bare helt formidabel. Jeg er mektig imponert, konkluderte Petter Myhre.

– For en match! For en ramme! For en keeper! Dette var en helt vidunderlig aften i Fortaleza, utbrøt Alsaker da dramaet endte med 0-0.