Etter å ha blitt avhørt av politiet i sitt eget hjem kom imamen ut og møtte et femtitalls av sine støttespillere.

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no

Han kom gående sammen med sin sønn og ble omfavnet, en etter en, av de fremmøtte. TV 2 ble vitne til det sterke møtet, og flere gråt åpenlyst da de møtte imamen som hadde synlige skader.

– Jeg takker Gud for at jeg er i live, sa Nehmat Ali til sine støttespillere.

Han ønsker ikke å la seg avbilde etter angrepet som politiet etterforsker som et drapsforsøk, men sa under møtet at han ikke så gjerningsmannen.

Jakter gjerningsmann

Angrepet på imamen ved Norges største moske har kommet som et sjokk på det norsk-muslimske miljøet.

Det har gått mange rykter om imamens tilstand og derfor var det en lettelse for støttespillerne å se at han var ved godt mot, til tross for de mange skadene.

Politiet jakter fortsatt på gjerningsmannen som sent mandag kveld angrep og knivstakk imam Nehmat Ali Shah utenfor sitt hjem på Grønland i Oslo.

TV 2 vet at sentrale personer ved Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland har gitt politiet flere navn på personer de mistenker står bak drapsforsøket.

Konflikter i moskeen

Politiet er også kjent med maktkamp og konflikter i miljøet knyttet til Norges største moske, Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat. I en periode måtte blant annet den nå alvorlig skadde imamen ha livvakter etter blodige sammenstøt.

– Vi er kjent med at det har vært konflikter. Hvorvidt dette har noe med saken å gjøre kan vi ikke si noe om nå. Vi har ikke konkrete holdepunkter som går i den ene eller den andre retningen, sier leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid, til TV 2.