IRRITERT: Alexander Kristoff likte dårlig at en av lagkameratene brøt planen.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
IRRITERT: Alexander Kristoff likte dårlig at en av lagkameratene brøt planen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Kristoff slakter lagkamerat

– Jeg skjønner ikke hva han tenkte på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff ble nummer fem på tirsdagens etappe av Sveits rundt, som er generalprøven før Tour de France starter.

Men det kunne blitt en bedre posisjon dersom lagkameraten hans hadde gjort som han fikk beskjed om.

6,5 kilometer fra mål angrep nemlig Vladimir Isajtsjev når han egentlig skulle ha bidratt til å sette Kristoff i posisjon.

– Du kan si at han har fått høre det fra flere på laget. Jeg aner ikke hva han tenkte på. Det var et håpløst angrep. Det var irriterende og ikke etter planen. Han skulle jo hjelpe meg frem, sier han til procycling.no.

Mark Cavendish har slitt med skader og sykdom i 2014-sesongen. På den fjerde etappen av Tour de Suisse viste han derimot fryktinngytende form med seier. Mye tyder derfor på at Cavendish er på vei mot storformen foran Tour de France, som han har uttalt er sesongens viktigste mål.

– En seier som dette gir meg selvtillit. Laget mitt jobbet veldig hardt for å hente inn bruddet, og de holdt seg framme hele dagen for å beskytte meg, sa Cavendish.

– Mark Renshaw trakk opp spurten, og han var utrolig. Han dro meg gjennom feltet og satte meg i posisjon til å avgjøre. Det var spurt i motbakke og motvind, og alt handlet om timing.

Omega-rytteren sa at han greide å vente med å sette inn rykket til 150-200 meter før mål.

– Selv om flere andre prøvde seg, greide jeg å holde meg.

(©NTB/TV 2)