Mor og kjæreste ble vitne da 27-åring ble drept av broren

Den siktede 24-åringen tilstår å ha drept sin tre år eldre bror i Åsane i Bergen natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 

Moren var til stede da hennes 24 år gamle sønn drepte sin tre år eldre bror i et bolighus i Åsane natt til lørdag.

Til stede var også drapsofferets kjæreste får TV 2 opplyst av politiet.

Har fått krisehjelp

– De er disse to som er sentrale vitner i saken, sier Rune Løland, fungerende politiinspektør ved Bergen Nord politistasjon til TV 2.

Verken moren eller drapsofferets kjæreste har vært i stand til å forklare seg for politiet om hva som skjedde i huset natt til lørdag.

De har begge fått krisehjelp.

Tar det tungt

Politiet fikk melding om knivstikkingen i bolighuset i Liakroken i Åsane like før klokken 03.30 natt til lørdag.

Meldingen kom inn til AMK-sentralen og politiet var raskt på stedet. 27-åringen ble erklært død av helsepersonell på stedet.

I leiligheten fant politiet en kniv som de antar er drapsvåpenet, og den mistenkte 24-åringen ble pågrepet på stedet. Han ble kjørt direkte til politihuset i Bergen.

Den drapssiktede 24-åringen satt søndag ettermiddag i over fire timer i avhør på politihuset i Bergen. Etter å ha forklart seg om hva som skjedde i forkant av knivstikkingen hjemme i huset i Liakroken i Åsane, forklarte han at han stakk broren med kniv, melder NTB.

– Han har erkjent straffskyld og har også erkjent de faktiske forhold, sier 24-åringens forsvarer, Egil Jordan, til Bergens Tidende. Han kan ikke si noe om motiv for drapet.

Hadde problemer

Dag-Ivar Engeberg i TDJ Eiendom AS eier huset der drapet skjedde. Han var senest innom huset torsdag, men da var verken moren eller sønnene hjemme.

– Dette er en dyp, dyp tragedie, sier Engeberg til TV 2.

I mars flyttet mor og den 24 år gamle sønnen, som nå er drapssiktet, inn i annen etasje. Den 27 år gamle broren flyttet inn noe senere.

Engeberg beskriver 24-åringen som en stille og beskjeden gutt. Huseieren har tenkt svært mye på familien siden han hørte om drapet lørdag.

– Dette er en familie som ikke har hatt det så lett, men jeg kunne aldri forestille meg at noe slikt kunne skje. Jeg har tenkt veldig mye på mor og håper hun får den hjelpen hun trenger.

Engeberg forteller at de var veldig glad da 24-åringen og moren flyttet inn og fikk et godt inntrykk av dem.

– Selvfølgelig med sine problemer, men jeg fikk veldig godt inntrykk av dem, sier han til TV 2.

Huset har vært utleid gjennom kommunen og NAV i noen år i påvente av at eiendommen skal omreguleres.