MØTTE NORGE I VM: Nei, Deilas nye assistent er selvsagt ikke Kjetil Rekdal, men mannen han er i duell med. John Collins spilte for Skottland i 1-1-kampen mot Norge i Frankrike-VM i 1998. Håvard Flo sendte Norge i ledelsen, mens Craig Burley scoret skottenes mål. EPA PHOTO      AFP/FRANCOIS GUILLOT
MØTTE NORGE I VM: Nei, Deilas nye assistent er selvsagt ikke Kjetil Rekdal, men mannen han er i duell med. John Collins spilte for Skottland i 1-1-kampen mot Norge i Frankrike-VM i 1998. Håvard Flo sendte Norge i ledelsen, mens Craig Burley scoret skottenes mål. EPA PHOTO AFP/FRANCOIS GUILLOT

Han blir Deilas Celtic-assistent

John Collins blir Ronny Deilas nærmeste medhjelper. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Celtic bekrefter på sine nettsider at John Collins blir Ronny Deilas assistentmanger.

Collins spilte 229 kamper for Celtic fra 1990 til 1996, og har også spilt for Monaca, Everton, Fulham og Hibernian. Han fikk også 58 landskamper for Skottland.

– Jeg er henrykt over å ansette John som assistentmanager. Jeg har hatt flere møter med John, og jeg kan se hva klubben betyr for ham og hvilke kvaliteter han vil tilføre Celtic, sier Deila.

– Han er en førsteklasses trener og har tanker om fotball som er veldig lik mine, så jeg er sikker på at han blir et solid tilskudd til mitt team, fortsetter Deila.

– Vil begynne umiddelbart

Duoen begynner samarbeidet med en gang.

– Han vil begynne umiddelbart, og vi forbereder oss nå til første treningsdag neste uke. Vi har viktige kamper i nær fremtid, så jeg er glad han kommer såpass kjapp. Nå kan vi begynne arbeidet, sier Deila.

– En stor ære

Collins selv og lykkelig over å kunne returnere til Celtic.

– Det er en stor ære for meg å returnere til Celtic, klubben som alltid har vært en stor del av mitt liv. Jeg er takknemlig overfor Ronny som gir meg denne fantastiske muligheten, og ser frem til å jobbe tett med ham og spillerne for å sørge for at vi kan fortsette å sørge for gode tider for Celtic, sier han.