SPERRET AV: Ved denne bygården på Grønland i Oslo ble en mann knivstukket. Foto: Tom Rune Orset / TV 2
SPERRET AV: Ved denne bygården på Grønland i Oslo ble en mann knivstukket. Foto: Tom Rune Orset / TV 2

DRAPSFORSØK PÅ IMAM:

Moskeen har gitt politiet navn på flere mistenkte

GRØNLAND / TØYEN (TV 2): Etter å ha blitt angrepet bakfra gikk en blodig imam Nehmat Ali Shah opp til leiligheten sin og ba sønnene om å kjøre han til legevakten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet leter fortsatt etter en gjerningsmann etter at imamen ved Norges største moské ble brutalt angrepet utenfor sitt hjem på Grønland i Oslo.

ALVORLIG SKADD: Imam Nehmat Ali Shah (til høyre) fra moskeen på Grønland i Oslo.
Foto: Morten Holm  / SCANPIX .
ALVORLIG SKADD: Imam Nehmat Ali Shah (til høyre) fra moskeen på Grønland i Oslo. Foto: Morten Holm / SCANPIX .

Han var på vei til moskeen for å lede kveldsbønn bare 40-50 meter unna.

TV 2 vet at etter at imamen ble knivstukket, så klarte han å komme seg opp til leiligheten. Der ba han sønnene sine om å kjøre han til legevakten.

Deretter ble Ali Shah sendt til sykehus med skader som politiet først beskrev som livstruende. Imamens tilstand er stabil etter at han ble operert natt til tirsdag.

Politiet har fått flere navn

Tirsdag morgen uttaler politiet i Oslo at de har startet etterforskningen av et drapsforsøk på Grønland kvelden før.

– Vi fikk melding om hendelsen klokken 23.16. En mann er knivstukket, og vi leter etter en gjerningsperson med alt av mannskaper i Tøyen–området, sa operasjonsleder Rune Ullsand ved Oslo politidistrikt til TV 2.

TV 2 vet at sentrale personer ved Central Jamaat Ahle-Sunnat-moskeen på Grønland har gitt politiet flere navn på personer de mistenker står bak drapsforsøket.

SYKEHUSET: Imamen ble kjørt til Ullevål sykehus. Her står et par politibiler utenfor sykehuset i forbindelse med saken. Foto: Jonas Fabritius Christoffersen
SYKEHUSET: Imamen ble kjørt til Ullevål sykehus. Her står et par politibiler utenfor sykehuset i forbindelse med saken. Foto: Jonas Fabritius Christoffersen

Seksjon for vold- og seksualforbrytelser har kalt inn til pressekonferanse klokken 12.00 i dag i forbindelse med drapsforsøket. 

Jakter person med hvit finlandshette

Da imamen ikke møtte opp til kveldsbønnen begynte folk å ringe etter ham. Det var slik det ble klart at noe hadde tilstøtt ham, opplyser personer i moskeen til TV 2.

– Vi leter etter en gjerningsmann som hadde dekket til hele ansiktet sitt, mulig det var med en finlandshette. Han hadde på seg en svart joggebukse, grønn eller svart jakke og svarte sko med hvit såle, sier Ullsand.

Ullsand sier at masken eller finlandshetta var hvit. 

Politiet søkte i natt med en hundepatrulje i området og foretok vitneavhør.