MIDTBANEELEGANT: Eden Hazard kan få et stort VM. AFP PHOTO/BELGA/YORICK JANSENS -BELGIUM OUT-
MIDTBANEELEGANT: Eden Hazard kan få et stort VM. AFP PHOTO/BELGA/YORICK JANSENS -BELGIUM OUT-

Brasil og Belgia på oddskupongen

Kjetil Rekdal håndplukket en trippel med tre storfavoritter fra Langoddsen tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BRASIL - MEXICO (VM) H: 1,25 U: 5,00 B: 9,00
Brasil innfridde forventningene (med litt dommerhjelp) i første kamp. Denne kampen går i Fortaleza, forhåpentligvis med enda bedre stemning på tribunen enn det var i første kamp. Brasilianerne fikk god motstand av Kroatia, som gjennomførte en meget god kamp. Neymar fikk to scoringer og har startet mesterskapet utmerket - og har antageligvis fått lettet en tung bør fra skuldrene. Mexico spilte ut Kamerun i store deler av kampen og vant helt fortjent, men seieren burde vært 3-0 istedet for 1-0, da de fikk to scoringer feilaktig annulert. Dos Santos var farlig på topp, og målvakt Ochoa reddet poeng bakover. Ochoa får nok mye å gjøre her, da Brasil er storfavoritter.

 

BELGIA - ALGERIE (VM) H: 1,40 U: 3,90 B: 7,10
Mye spenning er knyttet til Belgias tropp i dette VM. Etter mange års ørkenvandring har de klart å få frem en gylden generasjon fotballspillere som kan sette sitt preg på dette mesterskapet. Tor-Kristian Karlsen rangerer Belgias lag som 12. best i VM i sin analyse du kan se på TV2 Sports VM-sider. Men det er en ung stall, og det gjenstår å se om de har den kynismen og erfaringen som skal til for å gå absolutt hele veien. Navn som Courtois, Kompany, Hazard og Lukaku er kjente for de aller fleste. Algerie er et mer ubeskrevet blad, og rangert av Karlsen som nr 30 av de 32 lagene i VM. De har gode offensive spillere som Slimani (Sporting Lisboa), Taider (Inter), og Boudebouz (Bastia), men bakover på banen er det tynnere. Særlig spørsmålstegn er det rundt målvakten Zemmaouche, som spiller i hjemlig serie. Belgia er klokkeklare favoritter her.

 

AUSTRÅTT - SOLA (3. DIV, AVD 6) H: 5,00 U: 5,40 B: 1,23
Topp mot bunn i Avdeling 6 hvor Austrått ligger på bunnen med bare fem poeng fra de første ti kampene. Austrått tapte 0-5 for Vardeneset (som også ligger på nedrykk) forrige kamp. Det er hjemme de har tatt alle fem poengene denne sesongen. Sola ligger helt i andre enden av tabellen á poeng med Frøyland. De er kanskje best kjent for å slå ut Sandnes Ulf av cupen tidligere denne sesongen. De hadde tre strake seire over Åkra, Vardeneset og Kopervik før de sist spilte 1-1 mot Viking 2. Her bør Sola ta tre greie poeng i kampen om opprykk.