FORTVILET: Nigeria-spiller Musa satte ballen i nettet, men målet ble annullert for angrep på keeper. Foto: TV 2.
FORTVILET: Nigeria-spiller Musa satte ballen i nettet, men målet ble annullert for angrep på keeper. Foto: TV 2.

VM-dommerne kritiseres igjen: – Nigeria ble snytt for scoring

Det endte 0-0 mellom Nigeria og Iran, men ifølge TV 2s eksperter burde Nigerias scoring aldri vært annullert. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De første 15 kampene av VM hadde gitt 41 mål og et småpent snitt på 2.73 mål per kamp. Rent spillemessig var det lite som pekte i retning av at Nigeria og Iran skulle fortsette trenden. 

Iran 0-0 Nigeria

– Jeg tror ikke vi kan håpe på en ny målfest her, men det er lov å håpe, konkluderte TV 2s-ekspertkommentator Egil Drillo Olsen da halve førsteomgangen var unnagjort. 

Det endte også 0-0, men ifølge TV 2-ekspert Morten Langli har Nigeria god grunn til å føle seg snytt for et mål. 

– Nigeria snytt for scoring

Nigeria var nærme ved to anledninger i første omgang. Lazio-talentet Ogenyi Onazi kom på skuddhold etter tolv minutter, men avslutningen gikk utenfor.

Enda nærmere hadde de vært minutter før, da de også hadde fått ballen i nettet. Scoringen ble imidlertid annullert for angrep på keeper. Den avgjørelsen var TV 2s ekspert Morten Langli sterkt uenig med.

– Jeg skjønner godt hvorfor de fortviler. Den annulleringen er feilaktig slik jeg ser det. Corneren slås inn i feltet, Haghighi kommer ut og er slepphent. Keeper hindres av egen spiller, og dette skulle vært mål. Nigeria snytes for en scoring, konkluderte han i pausen.

Etter kampen var imidlertid både Langli og Thorstvedt klar på at Nigeria hovedsaklig hadde seg selv å takke for et skuffende resultat.

– Så dårlig som mange av spillerne var i denne kampen, så kan de ikke klage på dommeren. Jeg synes de gjør en dårlig kamp. 

Iran nær ledermålet 

Iran frustrerte Nigeria med et lavtliggende og kompakt forsvar, i håp om at det før eller siden skulle åpne seg en mulighet.

– Iran slår tidlig i bakrom av den enkle grunn at de blir mindre sårbare for å være i ubalanse ved balltap, sa Drillo om Carlos Queiroz' mannskap, som tydelig satset på kontringer.

Og dødballer.

For etter 33 minutter kom nemlig omgangens suverent største ikke-annullerte målsjanse. Et godt slått hjørnespark fra Iran-playmaker Dejagah landet på hodet til Reza Ghoochannejhad. Vincent Enyeama i Nigeria-målet måtte hente ut en strålende redning for å holde buret rent.  

Det gjorde han også, og lagene gikk til pause med 0-0. 

Stillingskrig fortsatte etter pause

Pausen gjorde lite for å endre kampbildet. Iran fortsatte å ligge lavt, mens Nigeria prøvde å finne luker i motstanderens velorganiserte forsvar. Det klarte de sjeldent.

Det tok 25 minutter før Nigeria klarte å skape en ny sjanse, og det var innbytter Shola Ameobi som headet såvidt utenfor fra seks meter.

Nigeria satte innpå Peter Odemwingie i håp om at vingen kunne åpne opp Irans forsvar. Det klarte han bare nesten. Åtte minutter før slutt kom han til avslutning, men skuddet gikk utenfor. 

Nigeria fortsatte å trykke på for et vinnermål, mens Iran også fortsatte å være giftige på dødballer.

Noen scoringer ble det imidlertid ikke, og VMs første 0-0-kamp er dermed et faktum.