Müller og Tyskland knuste Portugal

Tyskland banket Portugal og sendte et kraftig skremmeskudd til konkurrentene. Thomas Müller scoret turneringens første hat-trick. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gigantoppgjøret ble ansett som en av de aller største godbitene i VMs gruppespill, men Portugal klarte aldri å gi Tyskland kamp om poengene. I stedet ble de revet i stykker av et brutalt effektivt, tysk mannskap. 

Altomfotball.no: Tyskland 4-0 Portugal

Allerede til pause ledet Tyskland 3-0, etter to mål fra Thomas Müller og ett fra Mads Hummels. Som om ikke det var nok, klarte også Pepe å bli utvist for Portugal – riktignok etter en svært streng avgjørelse fra kampens serbiske dommer.

Etter pause satte Thomas Müller inn sitt tredje mål for kampen, og ble dermed den første spilleren i turneringen som scoret hat-trick. 

Tyskerne fikk dermed en perfekt start på VM. De fikk også en perfekt feiring av å være det første landet noensinne som har spilt 100 VM-kamper.

Store feil i åpningsminuttene

Jubileumskampen ble spilt i Salvador, hvor spillerne måtte forholde seg til glohete 25 varmegrader.

Solsteiken så også ut til å prege de to lagene i åpningsminuttene. Med store feil fra begge lag kunne det nemlig virke som om det gikk en smule hett i topplokket for noen og enhver.

Den første feilen kom fra Philip Lahm, som normalt er tryggheten selv. Heldigvis for Tyskland klarte ikke Ronaldo å omsette rotet til et mål. Deretter var det Portugals keeper Rui Patricio som klønet det til. Sami Khediras avslutning gikk imidlertid en halvmeter utenfor det tomme målet.

Müller ga Tyskland ledelsen

Det skulle imidlertid ikke gå lang tid før det første målet kom i brennhete Salvador. Mario Götze ble revet ned i feltet, og tyskerne ble tildelt straffespark. Joao Pereira fikk gult kort for fellingen.

Fra straffemerket var Thomas Müller sikker og satte ballen kontrollert ned til høyre for Rui Patricio, som normalt er en fryktet keeper på straffespark. 

De dårlige nyhetene kom på løpende bånd for Portugal, som midtveis i omgangen måtte bytte ut en skadet Hugo Almeida. Besiktas-angriperen ble erstattet av Eder.

Hummels doblet - Pepe utvist

Tyskerne fortsatte å sette Portugal under press, og kvarteret før pause doblet de også ledelsen. En corner landet på hodet til Hummels, som kontant stanget ballen i nettet.

Portugal kunne svart ved både to og tre anledninger, men ved samtlige muligheter sto ubesluttsomhet i veien for en redusering.

Mer besluttsomhet var det imidlertid i forsvarsrekken, hvor Pepe først plasserte hånden i ansiktet til Thomas Müller, og deretter ga målscoreren en verbal skyllebøtte - kombinert med en hårfin ansiktskos.

Den serbiske dommeren Milorad Mazic valgte å gi Pepe direkte rødt kort, noe som sannsynligvis snarere var et produkt av tysk overspilling, enn portugisiske ufinheter.

Müller sikret hat-tricket

Mens Portugal ventet på pause og en mulighet til å samle krefter, skulle Thomas Müller og Tyskland i stedet sette en endelig spiker i kisten. Få minutter før pause satte Müller inn nok en scoring bak Rui Patricio.

– Total tysk dominans, konkluderte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da Mazic sendte lagene til pause. 

Like etter pause kunne det også blitt fire, men i motsetning til lagkameratene lyktes ikke Mesut Özil med å overliste Rui Patricio.

Det gjorde derimot Thomas Müller, som drøye ti minutter før slutt satte inn sitt tredje mål for kampen. 

Det var ikke den eneste dårlige nyheten for Portugal i andre omgang. Venstreback Fabio Coentrão måtte forlate banen med noe som minnet om en alvorlig strekkskade. Med Hugo Almeidas skade og Pepes røde kort ble VM-åpningen alt annet enn god for Portugal.

Det gjorde den i aller høyeste grad for Tyskland.  

Og da særlig Thomas Müller, som med dagens tre scoringer er oppe i åtte VM-mål i karrieren. Da passer det godt at han spiller med draktnummer 13, i likhet med legendariske Gerd Müller.