Ronald Koeman overtar Southampton-jobben. Foto: AFP
Ronald Koeman overtar Southampton-jobben. Foto: AFP

Ronald Koeman er Southamptons nye manager

Barcelona-legenden ble i dag bekreftet som ny Southampton-manager.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Southampton mistet nylig Mauricio Pochettino til Tottenham. I dag annonserer klubben, via sin offisielle twitterprofil, at nederlenderen Ronald Koeman overtar jobben som manager. Koeman har skrevet under på en treårskontrakt med klubben.  

– Vi har fullført vårt søk etter en ny manager som deler våre verdier og visjoner for fremtiden til denne klubben. Vi er ekstremt fornøyd med å sikret en ny manager av Koemans kaliber og status i sporten. Fra øyeblikket vi møtte Ronald var det klart at han hadde visjonen og ambisjonen til å ta vår klubb videre, sa Southampton-direktør Les Reed etter at ansettelsen ble offentliggjort.

Claus Lundekvam mener Koeman er rett mann for jobben.

– Spennende. Jeg synes det er riktig tenkt av Southampton. Han står for veldig mye av den filosofien som allerede er innprentet i klubben. Det er et riktig valg, og jeg er positiv til ansettelsen, sier Lundekvam.  

– Hva tror du er grunnen til at Southampton får tak i så store managernavn?

– Spillestilen, akademiet og positiviteten rundt klubben, sier Lundekvam og forteller at Koeman var en av hans barndomshelter.

– Han var en av mine helter da jeg var liten. Han var konge. Jeg husker Koeman som rolig og nonchalant i spillestilen. Litt sånn som jeg var i mine glansdager, humrer Lundekvam.