Derfor gråt Jonas Gahr Støre på APs landsmøte

Arbeiderpartiets nye leder Jonas Gahr Støre (53) ble rørt til tårer av Jens Stoltenberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På lørdag ble han valgt som ny leder i Arbeiderpartiet og er i følge Jens Stoltenberg Norges nye Statsminister i 2017.

– Det var en veldig stemningsfull dag

I kveld var han gjest i premieren på «Sommertid» på TV 2. Her fortalte han om hvordan den aller første dagen som leder hadde vært.

– Det har vært en lang dag og fortsatt så henger lørdagen litt i meg. Det var en veldig stemningsfull dag som gjorde veldig inntrykk på meg, fortalte Støre.

MAKTSKIFTE: Jonas Gahr Støre (t.v.) ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg i Folkets Hus i Oslo lørdag. 
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MAKTSKIFTE: Jonas Gahr Støre (t.v.) ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet etter Jens Stoltenberg i Folkets Hus i Oslo lørdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kan fortsatt ta seg en øl

– Føler du at livet er blitt veldig annerledes nå, spurte programleder Guri Solberg.

– Det er den samme hverdagen med noen få omdreininger. Men som politiker kan du fortsatt ta deg en øl i offentligheten og du kan handle på butikken og du kan hente i barnehagen. Du kan leve mer normalt som politiker i Norge enn du kan i noe annet land, og det mener jeg virkelig at vi skal slå en ring rund,t for det gjør det bedre å være politiker fordi du kjenner igjen livet alle andre lever. Hvis du bare lever inne i en «boble» så er det ikke der jeg vil leve, fortalte Støre.

Har fått en større sofa

Støre fortalte også at det følger med noen ekstra privilegier som leder i Arbeiderpartiet. 

– Jeg får ett litt større kontor og en litt større sofa som jeg kan slappe av på, avslørte Støre

Gråt da Jens talte

Støre innrømmet også at det hadde blitt en langt mer emosjonell dag enn han hadde ventet da han på lørdag ble valgt som ny leder i Arbeiderpartiet.

– Jeg har vært på en del landsmøter i Arbeiderpartiet og dette var det klart sterkeste for meg. Det er veldig sterkt fordi det er over 1000 mennesker i det rommet og det er en følelse felleskap og selv om det er uenigheter så samler man seg.

– Stemmer det at du gråt?

– Det handlet om 22. juli. Og det treffer mange av oss veldig sterkt fortsatt. Jens snakket om flere han hadde møtt som hadde overlevet og han minnet om de som hadde gått bort og for mange i Norge og for oss i Arbeiderpartiet er det fortsatt en veldig sterk historie. Det som er fint i en slik forsamling er at det er lov å gråte. Det er lov fordi det er en del av vår historie nå.

Postet «selfie» på Facebook

Jonas Gahr Støre viste også at han ønsker å være en moderne leder og la ut en selfie av seg selv med skiløperen Martin Johnsrud Sundby rett før sendingen begynte.

SELFIE: Arbeiderpartiets nye leder Jonas Gahr Støre med skiløperen Martin Johnsrud Sundby. Foto: Facebook.
SELFIE: Arbeiderpartiets nye leder Jonas Gahr Støre med skiløperen Martin Johnsrud Sundby. Foto: Facebook.