– Kurt Nilsen fikk latterkrampe da han hørte hva jeg skal gjøre

Jan Fredrik Karlsen er aktuell som medprogramleder i «Allsang på Grensen»: – Jeg kommer til å bli flau.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En ny runde med «Allsang på Grensen» står for tur, og som vanlig har programleder Katrine Moholt med seg et knippe gjesteprogramledere. 

Katrine selv føler seg bortskjemt med ny makker i hver episode. Og for anledningen har hun invitert alle hjem til seg på tunet på Maura utenfor Oslo.

– Det er veldig koselig å ha alle her i min egen hage. Vi er en veldig sosial familie, så det å ha mange på besøk er alltid veldig koselig, sier hun. 

NYE HANER I KURVEN: Kathrine Moholt med sine nye makkere i årets «Allsang på grensen». (f.v.) Jan Fredrik Karlsen, Eirik Søfteland, John Brungot og Bjarne Brøndbo. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2
NYE HANER I KURVEN: Kathrine Moholt med sine nye makkere i årets «Allsang på grensen». (f.v.) Jan Fredrik Karlsen, Eirik Søfteland, John Brungot og Bjarne Brøndbo. Foto: Jan-Petter Dahl / TV 2

– Blir eldre

En av gjesteprogramlederne er Jan Fredrik Karlsen, kanskje best kjent som Idol-dommer.

NY ROLLE: Jan Fredrik Karlsen er ny medprogramleder i «Allsang på grensen». Foto: Espen Solli, TV 2.
NY ROLLE: Jan Fredrik Karlsen er ny medprogramleder i «Allsang på grensen». Foto: Espen Solli, TV 2.

– Fra Idol til Allsang. Hva skjer, holder du på å bli gammel?

– Jeg blir jo eldre. Det er jo på en måte en naturlig gang. Det blir veldig spennende, det er jo et sånt folkelig og deilig overskuddsprogram med masse kul musikk og folk som synger med, og familien min synes det er dødshyggelig å se på, så de kommer til Halden for å se på når jeg skal gjøre dette, sier han til TV2.no.

– Kan ikke synge

Selv synes han rammene og atmosfæren i Allsang er et godt utgangspunkt – til tross for at han ikke kan synge. 

– Kvaliteten på sangen er ikke veldig god, men det er mye innlevelse når jeg synger, så jeg skulle ønske jeg kunne synge. Men jeg skal gjøre en sang og det er den jeg gjør best av å ikke kunne synge, og det er «Mustang Sally».

Er du redd for å synge surt?

– Surt kommer jeg til å synge, så jeg må bare balansere surheten med god energi. Da kan det hende det blir varmt og fint likevel, tilføyer han.

Blir flau

OSLO  2013.
Jan Fredrik Karlsen og Kurt Nilsen Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
OSLO 2013. Jan Fredrik Karlsen og Kurt Nilsen Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Han kan avsløre at Kurt Nilsen ikke klarte å holde latteren tilbake da han avslørte sin deltakelse i programmet.

– Jeg fortalte Kurt at jeg skulle være med i Allsang og synge «Mustang Sally», og han lo i ti minutter. Det var ikke nubbesjanse å komme igjennom. Det var mye rart som lå i den latteren, tilføyer han. 

Hva ligger i den latteren?

– Han blir flau. Han synes det er rart og dritgøy, for han vet hvor hurra det kommer til å være å se på det. Og han vet jo den kvaliteten det kommer til å være, eller ikke være, sier Jan Fredrik lattermild.  

– Blir du flau?

– Ja, det kommer jeg sikkert til å bli. Men når jeg gjør det så er det med hele hjertet. Men jeg tror ikke jeg kommer til å se på etterpå. Men jeg var jo der når det skjedde, så det er jo greit, sier manageren. 

SMIL: Årets medprogramledere i hagen hjemme hos programleder Kathrine Moholt på Maura utenfor Oslo. Foto: Jan-Petter Dahl / TV2
SMIL: Årets medprogramledere i hagen hjemme hos programleder Kathrine Moholt på Maura utenfor Oslo. Foto: Jan-Petter Dahl / TV2

Tar med familien

Katrine, som ble mor for tredje gang i fjor sommer, synger mye for husets nykomling. Hele familien er selvskrevne med på lasset til Halden i sommer. 

– Hun er veldig glad i sang og musikk, så det tror jeg kommer til å bli en kjempeopplevelse for henne å bli med på allsang til sommeren, sier Katrine.

I forkant av programmet blir det også mye synging og pugging av manus i skogen bak huset. 

– Jeg synger mye hjemme, og litt i skogen. Pleier å ha med meg manuset ut i skogen, der synger jeg og pugger jeg. 

I tillegg til Jan Fredrik vil også Bjarne Brøndbo, John Brungot, Alexander Rybak og Eirik Søfteland dukke opp på scenen ved Fredrikstens festning. 

«Allsang på grensen» har premiere på TV 2 torsdag 3.juli klokken 20.00.