DEBUTERER PÅ TV 2: Ida Fladen skal holde sin første livesending på mandagens sesongpremiere på «Sommertid». Foto: Rolf-Orjan Hogset/TV 2
DEBUTERER PÅ TV 2: Ida Fladen skal holde sin første livesending på mandagens sesongpremiere på «Sommertid». Foto: Rolf-Orjan Hogset/TV 2

Ida Fladen er redd for å gå på trynet eller vise trusa

Mandag går hun i ilden i sin aller første TV 2-jobb – på direktesendt tv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I kveld er det premiere på årets sesong av «Sommertid», og dette blir den prisvinnende programlederens aller første jobb for TV 2.

Ida Fladen har erfaring både fra tv-programmet «Prosjekt perfekt» og som radiovert i P3, men dette er første gang hun skal være programleder på direktesendt tv.

– Jeg er ekstremt spent. Det er blandede følelser – tenk om jeg går på trynet med de høye skoene eller snubler på brygga, sier hun.

– Er redd for å bli fjollete og fnisete

For selv om 28-åringen ikke akkurat har vært redd for å utlevere seg tidligere, er hun nervøs før programmet, som hun skal lede sammen med programlederkollegaene Guri Solberg og Gunhild Dahlberg.

– Jeg er ikke vant til å tenke på hvordan jeg ser ut. På radio er det ingen som ser det om jeg ser sløv ut eller om klærne ikke sitter som de skal, og på «Prosjekt perfekt» var det ikke direktesendt. Nå må jeg tenke på at trusa ikke skal synes dersom jeg har kort skjørt, jeg må gå med høye hæler uten å snuble, og jeg må sminkes opp til tv-ansikt hver ettermiddag. Det er uvant, forteller hun. 

PROGRAMLEDERE I SOMMERTID: Ida Fladen (28) Guri Solberg (37) og Gunhild Dahlberg (39) leder årets sommerprogram på TV 2.
PROGRAMLEDERE I SOMMERTID: Ida Fladen (28) Guri Solberg (37) og Gunhild Dahlberg (39) leder årets sommerprogram på TV 2.

– I kveld kommer Timbuktu, og jeg er stor fan. Jeg er redd for at jeg skal bli fjollete og fnisete, glemme spørsmålene og bli helt 14 år igjen, forteller hun.

Ville ha med Gahr Støre på  vannski

Ida Fladens største mål med «Sommertid»-programmene, som i år er lagt til Aker brygge, er å bade mye – helst hvert eneste program.

– Det spørs om jeg får lov til det, for programplanleggerne er bekymret for at jeg kommer til å ha vått hår og at jeg ikke rekker å skifte fra badedrakta til de neste intervjuene. Men er nå det så farlig, da? smiler hun.

– Hadde det vært opp til meg, så hadde jeg gjort de fleste intervjuene i vannet. Jeg har bedt de som gjør research om å spørre de jeg skal intervjue kunne tenke seg å bli med ut i sjøen, forteller hun.

Blant annet har en av kveldens gjester, Jonas Gahr Støre, fått spørsmålet. 

– Jeg håpte han ville være med meg og stå på vannski, men han skulle på Dagsrevyen etterpå. Det er vel forståelig nok at han sa nei, forteller Ida.

Går for heldekkende badedrakt

Ida er kjent for sine dype kløfter, og legger ikke skjul på at hun er stolt av det som skjuler seg under stoffet. Likevel går hun for en dekkende badedrakt.

– Det er ikke en Jenny Skavlan-bikini, akkurat. Jeg går får en sånn som mamma kunne brukt, helst en som dekker både pupper og lår, sier hun og ler.

«Sommertid» ser du mandag til fredag kl. 20.00 på TV 2.