Far og datter, Johnny og Jeanette Krosby, ble Norges grillmestere. Foto: TV 2
Far og datter, Johnny og Jeanette Krosby, ble Norges grillmestere. Foto: TV 2

«Norges Grillmester»-vinner: – Jeg trodde jeg skulle besvime

Far og datter ble Norges grillmestere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne våren har ti par med grillentusiaster kjempet om å bli «Norges Grillmester».

Utgangspunktet for alle var en felles grillinteresse, men ingen kunne forestille seg hvilke oppgaver de skulle gjennom for å komme seg til toppen, den gjeve finalen. Alt fra grilling av hvalkjøtt, reinsdyr, italiensk pizza og baking av kake har vært blant utfordringene.

Til slutt var det far og datter, Johnny og Jeanette Krosby, som trakk det lengste strået i finalen.

– Det var helt fantastisk. Vi ble så satt ut, for vi hadde ikke trodd vi skulle klare det lille ekstra. Da de sa navnet vårt ble jeg i sjokktilstand, men samtidig så glad og takknemlig, sier Jeanette.

Måtte ta dem på smaken

Seieren hadde de på ingen som helst måtte tatt på forskudd da de skjønte at de skulle møte det tidligere ekteparet Marius Eriksen og Jan Ivar Nykvist.

– Vi var to forskjellige typer finalister. Marius og Jan Ivar er «fine dining»-grillere, mens vi er hardcore barbieque-grillere. Vi måtte ta dem på smak, sier Johnny.

– Vi visste at de er så flinke til å anrette og få det til å se innbydende ut, og der manglet vi en liten bit. Så det måtte smake helt perfekt, legger Jeanette til.

Og det ble en nervepirrende finale. 

– Jeg trodde jeg skulle besvime der jeg sto. Pulsen dunket i halsen min, sier Johnnny.

Kranglet aldri

Å få delta som far og datter har vært lærerikt for dem begge.

– Vi har alltid samarbeidet godt, men i programmet samarbeidet vi ekstra godt. Men det var fordi Jeanette gjorde som jeg sa, sier Johnny spøkefullt. 

– Det var aldri noe krangling, vi bare koste oss. Vi visste at vi var i en situasjon der vi ikke hadde all mulig kompetanse, så vi bestemte oss for å bare ha det gøy og lære mye nytt samtidig. 

Ikke bare lærte de mye nytt om grilling gjennom programmet - de lærte oss litt nytt om hverandre.

- Jeg har alltid visst at pappa er utrolig flink, men at han var så flink... Pappa ble litt kulere etter dette, ler Jeanette.

– Jeg synes Jeanette var fantastisk hele veien. Hun står frem som et sjarmtroll på TV, og jeg er veldig stolt av å ha henne med. Jeg hadde aldri klart det uten henne, bedyrer Johnny.

Nå gleder de seg til å ta fatt på premien, som blant annet er en tur til Memphis, USA.

– Å få en sånn premie er helt fantastisk, sier Johnny i ekstase.