Messi, Messi, Messi

En drøm som er for god til ikke å bli sann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg har sagt det en stund nå. Dette blir Lionel Messis mesterskap, og han kommer til å lede Argentina til nasjonens første VM-trofé siden 1986. Dette mye basert på at Argentina, med Saballa i sjefsstolen, endelig har løst gåten med hvordan Messi skal brukes.

I kvalifiseringen var han like god for Argentina som for Barcelona. Og da er han verdens beste spiller.

Derfor var også forhåpningene mine store før jeg satte meg ned foran skjermen ved midnatt.

Forhåpningene mine var selvsagt ikke i nærheten av hva de satt med i Messis hjemland. Presset på mannen som har vunnet Gullballen fire ganger er enormt. Nesten ikke til å fatte. Denne gangen har det likevel sett ut som Messi er klar. Klar til å endelig få vist at han er verdens beste også for Argentina.

Men hvor var Messi? Ja, han sendte avgårde et frispark som endte i mål helt i starten av kampen. Så ble han borte. Og hvor han var? I baklomma på Muhamed Bešić og de andre Bosnia & Herzegovinerne. Kanskje et offer for Sabellas forsøk med 3-5-2, med Messi som spiss sammen med Sergio Agüero.

Han driblet, men ble stoppet. Han taklet, men ble avblåst. Han skjøt, men ble blokkert.

Så kom byttet til pausen. Inn med Gonzalo Higuaìn. Messi i rollen han stort sett befant seg i da han scoret 10 ganger i kvalifiseringen.

Deretter kom øyeblikket. Øyeblikket hele Argentina – ja hele verden, har ventet på.
20 minutter ut i den andre omgangen – skuddet, via stolpen og inn.

Hemningsløs jubel. Et tyngende press av skuldrene. En matchvinnerscoring. Og plutselig ser det litt enklere ut for Lionel Messi. I det øyeblikket doblet han sitt antall VM-scoringer.

Og kanskje får jeg rett. Kanskje kan Messi ta et lite steg nærmere Diego Maradonas gudestatus i dette mesterskapet. Han har nemlig aldri vært i nærheten. Men skulle han lede Argentina til et VM-trofé, vil det ikke være langt unna.

VM-oppsettet er slik at om Brasil vinner sin gruppe, og Argentina vinner sin – så møtes de to i finalen om begge går hele veien. Presset på Neymar jr. hos vertsnasjonen har ikke vært veldig mye mindre enn presset på Messi. Begge startet mesterskapet med en helt avgjørende scoring – stang inn.

Brasil mot Argentina i finalen. Messi mot Neymar jr. Det er en lang og kronglete vei dit. Men det er en drøm.

Og som jeg så en utenlandsk journalist skrive før mesterskapet:

«Det er en drøm som er for god til ikke å bli sann.»