LANDSLAGSSPISS: Gonzalo Higuaín i aksjon for Argentina.   Elsa/Getty Images/AFP
LANDSLAGSSPISS: Gonzalo Higuaín i aksjon for Argentina. Elsa/Getty Images/AFP

Fotballryktene: – Barcelona henter Higuaín

Mens Thomas Vermaelen er enig med Manchester United om en avtale.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nærmer seg åpning av overgangsvinduet og overgangsmarkedet er i ferd med å bli virkelig varmt.

Flere klubber har allerede offentliggjort sine første forsterkninger, og ting tyder på en sommer med høyt gjennomtrekk i toppklubbene. Det betyr spennende tider for fans og supportere. Hvem kommer styrket ut? Hvem blir svekket?

Selv om det er fotball-VM pågår jakten på nye spillere for fullt. Vi følger ryktebørsen daglig, og gir deg oppdateringer på hvilke spillere som blir koblet til din favorittklubb.

JUBEL: Thomas Vermaelen fikk løfte FA Cup-troféet med Arsenal. Det kan være det siste belgieren gjorde for klubben.
JUBEL: Thomas Vermaelen fikk løfte FA Cup-troféet med Arsenal. Det kan være det siste belgieren gjorde for klubben.

Forrige sommer var overgangssagaen om Gonzalo Higuaín en del av en stor overgangssaga, der han endte opp med å gå til Napoli etter å ha vært i langt fremskredne forhandlinger med Arsenal. Nå kan den tidligere Real Madrid-spissen være på vei tilbake til Spania. Marca skriver at Higuaín er på vei til Barcelona. Barcelona skal være enig med Higuaín om de personlige betingelsene, men det gjenstår at klubbene blir enig. Etter rapportene krever Napoli 325 millioner kroner for spissen.

Napoli ønsker på sin side å gjøre Pepe Reina til en permanent del av stallen, skriver Daily Star. Reina var utlånt fra Liverpool forrige sesong, og det skal godt gjørest for spanjolen å utkonkurrere Simon Mignolet mellom stengene.

Serge Aurier er blitt kraftig linket til Premier League og særlig Arsenal i det kommende overgangsvinduet. Elfenbenskystens høyreback imponerte med to målgivende innlegg mot Japan, og får nå støtte av tidligere Chelsea-spiss og landslagskamerat Didier Drogba. Drogba er sikker på at Aurier vil klare seg fint i den engelske toppdivisjonen dersom han forlater Toulouse. Dette rapporteres i flere medier, deriblant The Guardian.

Et annet alternativ for Arsenal på høyrebacken er Real Sociedads høyreback Joseba Zaldua, som kan brukest i en avtale som holder mexikanske Carlos Vela i Sociedad, skriver The Mirror.

Arsène Wenger skal være interessert i å hente Real Madrid-spiss Alvaro Morata, som etter rapportene kan forlate den spanske hovedstadsklubben i sommer. Nå møter Arsenal konkurranse fra Wolfsburg som ifølge The Independent har lagt inn et bud på 160 millioner kroner for den 21 år gamle spissen.

Det kan være at den franske manageren vurderer det til at han ikke trenger å forsterke på spissplassen etter å ha sett Joel Campbell herje for Costa Rica mot Uruguay. Independent skriver nemlig også at Wenger vil gi Campbell sjansen til å etablere seg i Arsenal etter utlån til Lorient, Real Betis og Olympiakos.

Daily Express skriver at Athletic Bilbao er interessert i å hente venstrebacken Nacho Monreal fra Arsenal, dersom de får avslag på prisen. Monreal kom til London for 80 millioner kroner i januar i fjor.

Ryktene har gått om at Thomas Vermaelen er ønsket på Old Trafford og mandag morgen melder The Telegraph at Arsenal-kapteinen har blitt enig med Manchester United om en avtale. Klubbene er ikke enig om en overgangssum ennå, men med bare ett år igjen av kontrakten kan de ikke forvente seg mye penger fra rivalene. Forhandlingene skal gjenopptas etter VM, skriver en av de mer troverdige engelske avisene.

Crystal Palace, Sunderland og Aston Villa viser alle interesse for Morgan Amalfitano. Den 29 år gamle midtbanespilleren fra Marseille imponerte på utlån til West Bromwich i forrige sesong, og nå kan det være at 29-åringen blir værende i England, melder Daily Mail.

Sunderland har Vito Mannone som førstekeeper, men ønsker seg nå større konkurranse på keeperplass. Løsningen kan være Manchester Citys rumenske sisteskanse, Costel Pantilimon, som ikke får fornyet kontrakten hos Manchester City skriver The Times.

Det kan bli et rent keeperbytte, for City skal være interessert i å hente Kieren Westwood hvis kontrakt utløp på Stadium of Light denne sesongen. Det er Daily Mail som rapporterer dette.

Det ryktes at Ronald Koeman blir ny Southampton-manager tidlig denne uken, og Daily Mirror hevder å vite at nederlenderen allerede har gjort forarbeidet for å hente landsmannen Virgil van Dijk. Det vil i tilfelle stikke kjepper i hjulene for nyansatt Celtic-manager Ronny Deila. 22-åringen vil koste omtrent 80 millioner kroner, skriver avisen.

Lokalavisen The Northern Echo skriver at Newcastle jobber med å sikre seg den tyske Hertha-spissen Pierre-Michel Lasogga, og at det vil avgjøres denne uken om Lasogga kommer. Spissen har tre alternativer: bli i Hertha, gå til Newcastle eller Hamburg.

KRAFTSPISS: Pierre-Michel Lasogga er ønsket av Newcastle. Her etter scoring for Hertha. FOTO: AP Photo/Matthias Schrader
KRAFTSPISS: Pierre-Michel Lasogga er ønsket av Newcastle. Her etter scoring for Hertha. FOTO: AP Photo/Matthias Schrader

Samtidig har the Magpies, som fortsatt leter etter erstatter for Yohan Cabaye, fått nei på Rémy Cabella fra Montpellier, og må betale store summer om de vil sikre seg Lyons Clément Grenier.

Samme avis skriver at erkerival Sunderland vil øke budet sitt på Swansea-stopper Ashley Williams, mens de kan risikere å miste Adam Johnson som er et potensielt mål for Monaco. Wearside-klubben kan tenke seg å slippe Johnson for å lette på lønnsbudsjettet. 70 millioner kroner i overgangssum kan også være kjærkomment. Liverpool og Everton følger også med på situasjonen.

West Ham nærmer seg en overgang for Anderlechts allsidige forsvarsspiller Cheikhou Kouyate. Daily Mail skriver at London-klubben ser ut til å ha slått Valencia i jakten på forsvareren som også kan spille midtbanen. 24-åringen har allerede gjennomgått den medisinske testen på Upton Park.