GLADMELDING: Cristiano Ronaldo friskmelder seg selv til møtet med Tyskland. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG
GLADMELDING: Cristiano Ronaldo friskmelder seg selv til møtet med Tyskland. Foto: AFP PHOTO/ FRANCISCO LEONG

Ronaldo friskmelder seg selv til Tyskland-kampen

Tyskland slipper ikke unna verdens beste fotballspiller.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cristiano Ronaldo har slitt med skader i både lår og kne i oppkjøringen til VM.

Det har vært usikkerhet rundt den fysiske formen hans, og om han ville rekke den viktige åpningskampen mot Tyskland. På en pressekonferanse søndag kunne han berolige bekymrede portugisere.

– Jeg er hundre prosent frisk. Jeg ønsker meg et godt verdensmesterskap, sier 29-åringen ifølge BBC

Føler ikke press

Mandag kveld leder han Portugal som kaptein når de møter gigantene Tyskland i det som vil bli deres åpningskamp i Gruppe G.

Se Tyskland - Portugal på TV 2 eller i livesenteret fra kl. 17.00.

I Portugal setter folk sin lit til at Ronaldo, som kronet nok en flott sesong med å vinne Mesterligaen med Real Madrid, skal ta ansvar.

Det er ingen tvil om at 29-åringen, som mer eller mindre på egenhånd fikset VM-billetten mot Sverige, er landets talisman, men Ronaldo føler ikke noe press.

– Jeg må ikke bevise noe for noen. Hvis du ser på statistikken min, så vil du se det, sier han.

BANDASJERT: Cristiano Ronaldo spilte med bandasje på venstre kne, men så ikke ut til å plages på søndagens trening. Foto: Scanpix.
BANDASJERT: Cristiano Ronaldo spilte med bandasje på venstre kne, men så ikke ut til å plages på søndagens trening. Foto: Scanpix.

Bare en del av laget

Ronaldo er landets toppscorer, men i VM-sammenheng har det kun blitt to mål på ti kamper til tross for å ha scoret 252 mål på 246 kamper for Real Madrid. På de siste sju landskampene står han med elleve mål, og hans prestasjoner kan bli helt avgjørende dersom Portugal vil videre fra en vanskelig gruppe med Tyskland, Ghana og USA.

– Jeg må ikke demonstrere noe - ikke nå tidligere eller senere. Det jeg må gjøre er å fortsette karrieren min, som har vært fantastisk så langt. 

– Jeg mener én spiller ikke er et lag. Jeg er på landslaget for å hjelpe. Jeg kan utgjøre forskjellen i noen kamper, men jeg kan ikke bære hele laget på ryggen, fortsetter Ronaldo.

– Jeg er bare en som vil bidra til at vi blir mestere. Vi er ikke favoritter, ikke gruppefavoritter en gang, og det er bra for oss.

Spiller med smerter

Da det ble åpnet for media på søndagens treningsøkt, var Real Madrid-spilleren med for fullt. 

Han hadde en bandasje rundt det venstre kneet sitt, men så ikke ut til å plages av det. Det stoppet likevel ikke folk fra å bekymre seg da han kom en time for sent til pressekonferansen.

– Jeg har trent i noen dager nå, og hvis jeg gjør det, betyr det at jeg er frisk, beroliger han.

– Jeg skulle naturligvis helst ha sluppet smerten, men det er umulig. Siden jeg begynte å spille fotball, har det ikke vært et øyeblikk uten en form for smerter. Det er bare en del av det.

– Hvis jeg ikke er klar og ikke føler meg bra, er jeg den første som sier det til treneren. Dette er et viktig mesterskap, men jeg kommer foran fotballen.