Messi med perlescoring da Argentina slo Bosnia

Den lille argentineren i begivenhetenes sentrum, da Bosnia scoret sitt første VM-mål noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Argentina-Bosnia Hercegovina 2-1

Lionel Messi har fått mye kritikk for aldri å ha prestert under tidligere verdensmesterskap, og de færreste vil si at 26-åringen var på sitt lysende beste da Argentina slo Bosnia i deres første VM-kamp.

Argentineren viste likevel frem hva han er i stand til da han økte til 2-0 med en vakker scoring.

– Må forbedre oss

Det var Messis andre VM-mål gjennom tidene, og avgjorde på mange måter kampen for de hvite- og blåstripete. Ballmagikeren har likevel ingen illusjoner om Argentinas spill i åpningskampen.

– Det var viktig å vinne, men vi må forbedre oss, sa Messi etter kampen.

– Det er ikke lett fordi at under den første VM-kampen er du alltid nervøs, men vi spilte en god andreomgang og vi må fortsette på den måten.

Tidlig i kampen var han og Sergio Agüero isolert fra resten av laget, men etter en formasjonsendring fikk de to mer støtte. Det var imperativt, sier Argentina-trener Alejandro Sabella som vurderer kampen til børskarakter seks.

– Etter endringen spilte de bedre sammen, og der var mer støtte rundt Messi. Med en gang Messi mottok ballen var det bedre oppfølging og bedre støtte til ham, sa Sabella som kom med følgende oppmuntrende ord til stjernespilleren:

– Jeg mener at uansett hva som skjer i dette VM er han blant de beste spillerne i fotballhistorien.

Drømmestart

Det har i lang tid før VM startet, vært knyttet store forventninger til de argentinske stjernen. Søndag kveld gjestet de mektige Maracana, hvor også årets finale skal spilles, på andre banehalvdel sto Dzeko og resten av Bosnias lag.

Det tok ikke lang tid fra dommeren blåste i gang omgangen til Argentina sendte fansen til himmels.

Og for en start på mesterskapet det ble for Messi og co. Kun to minutter inn i kampen ble Aguero felt på venstrekanten og skaffet Argentina et frispark. Det ble svingt inn foran Begovic, som ikke kunne gjør noe som helst da ballen gikk via lagkamerat Sead Kolasinac og i mål. 

Kampen fortsatte i samme sporet, hvor mye av banespillet ble kontrollert av Argentina. Tross dette, var det Bosnia-Hercegovina som fikk sjansen til å utligne etter 13 minutter.

Ut av ingenting blir en ball spilt i gjennom Argentinas forsvarsrekke, og keeper Romero rakk akkurat å få bokset vekk ballen, rett foran en målkåt Hajrovic som kom jagende.

Bosnia fullt på høyde i første omgang

Selv om Argentina kontrollerte mye av kampen, ble aldri Begovic satt på de store prøvene foran mål før etter 31 minutter. Mascherano klemte til med et skudd fra 20 meter, og selv om ballen vinglet litt i luften, var Stoke-keeperen godt med på notene og fikk slått ballen unna.

Fem minutter før pause var Bosnia farlig frempå igjen. En corner blir svingt inn i feltet, hvor Senad Lulic møter ballen med hode og plasserer den i nærmeste hjørnet. Kun en god keeperprestasjon av Romero gjorde at bosnierne ikke utlignet.

Da lagene gikk til pause var det etter en nokså sjansefattig omgang, hvor det meste av spillet foregikk på midten av banen.

Messi lenge anonym

Argentinernes store håp, Lionel Messi, var lenge anonym. En kamp preget av en del balltap og lite gode involveringer, gikk tydelig inn på en frustrert Messi som bildene viste flere ganger i løpet av kampen.

Men etter 65 minutter viste han hvorfor han er blitt kåret til verdens beste spiller ved flere anledninger.Etter et lite veggspill med Higuain dro Messi seg inn i banen fra høyrekanten, og dunket ballen i mål via stolpen. En perlescoring av kapteinen. 

Målet er det første nettkjenningen Messi har i et VM siden han scoret mot Serbia i 2006.

Etter scoringen var sør-amerikanerne det beste laget på banen, og kontrollerte på dette tidspunktet kampen. 

Kamp til døren

Etter at Messi doblet ledelsen gikk luften litt ut av de tapre bosnierne som hadde vært fullt på høyde med Argentina store deler av kampen.

Men etter 85 minutter tennes håpet for Bosnia, da Vedad Ibisevic scorer landets første mål i et VM noensinne. Med et mål i sekken fikk Bosnia tydelig påfyll av krefter og presset Argentina bakover på banen i sluttminuttene, uten å få uttelling. 

Argentina vant tilslutt 2-1, men Bosnia bør være stolt over sin innsats som kjempet helt til siste slutt mot en av VMs storfavoritter. 

Fornøyd tross resultat

Bosnias trener, Safet Susic, var godt fornøyd på pressekonferansen etter kampen.

– Vi møtte en av favorittene, men vi spilte bra. I kamper mot så gode lag er man nødt til å ha flaks. Det er en stor glede å være med i VM, og å spille mot en av de beste spillerne i historien, fortalte Susic det fremmøtte pressekorpset. 

– Det er vanskelig å spille mot Messi. Jeg vurderte å mannsmarkere ham i 90 minutter. Det går jo ikke an, men så fort han fikk ballen skulle førstemann i nærheten følge ham uten at jeg vil tvinge noen til å få gult kort for å stoppe ham.