KAN BLI HISTORISK: Miroslav Klose jager VM-rekorden til Ronaldo. (AP Photo/Michael Probst)
KAN BLI HISTORISK: Miroslav Klose jager VM-rekorden til Ronaldo. (AP Photo/Michael Probst)

Tyskland på oddskupongen

Kjetil Rekdal håndplukket Tyskland til mandagens dobbel fra Langoddsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TYSKLAND - PORTUGAL (VM, GRUPPE G) H: 2,05 U: 3,05 B: 3,40
Tor-Kristian Karlsen rangerer Tyskland som VMs 3. beste lag i sin analyse av VM-lagene du finner på TV2s VM-sider. Tyskerne presterer jevnt og godt, og har kun tapt en eneste kamp de siste to årene - en treningskamp mot USA i Washington, DC. Marco Reus ble skadet rett før VM - et stort tap. Men Mario Götze, Andre Schürrle og Julian Draxler er alle spillere som kan gjøre det uventede sammen med Thomas Müller. Den eneste rene spissen i troppen er Miroslav Klose. De har et meget godt forsvar med bla. Lahm og Mertesacker foran Manuel Neuer, målvakt i verdensklasse. De unge spillerne som dukket opp tidlig på 2000-tallet er nå i moden alder, og Tyskerne kan gå hele veien.

Karlsen rangerer Portugal som nr 9 i VM. Det store spørsmålet er om Cristiano Ronaldo er frisk til denne kampen. Portugals ledelse spiller med kortene tett til brystet, så vi må bare vente å se om han starter. Pepe og Bruno Alves er et meget godt stopperpar, og midtbanen med Moutinho og Meireles er også både kreativ og hardtarbeidende. Dersom Ronaldo blir frisk og finner formen kan han bære dette laget helt til finalen alene. Uansett hvem som vinner denne kampen er begge disse lagene klare favoritter til å gå videre fra gruppa.

 

OLDENBORG - HAUERSETER SK (3.DIV, AVD. 2) H: 2,35 U: 4,45 B: 1,85
Oldenborg fra Oslo Vest ligger på midten av tabellen i avdelingen. Sist vant de 3-2 over bunnlaget Røa, men runden før tapte de 0-5 for Lyn 2. Oldenborg presterer mildt sagt ujevnt denne sesongen. Hauerseter fra Nordkisa i Akershus har seks seire og en uavgjort på de siste syv kampene, og står med tre strake trepoengere. Sist vant de 2-1 over Lørenskog 2. Hauerseter vinner sjelden med kalassifre, men presterer stabilt på høyt nivå. Ullern ligger poenget bak og jager de på tabellen, så her må Hauerseter ta nok en trepoenger.