IKKE ØNSKET: Arsene Wenger ville ikke hente Fabregas tilbake til Arsenal, hevder spilleren selv etter overgangen til Chelsea. Foto: AFP PHOTO/
IKKE ØNSKET: Arsene Wenger ville ikke hente Fabregas tilbake til Arsenal, hevder spilleren selv etter overgangen til Chelsea. Foto: AFP PHOTO/

Fàbregas: – Wenger sa at han ikke ville ha meg

Cesc Fàbregas hevder at han selv ønsket seg tilbake til Arsenal.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spanias landslagsstjerne Cesc Fàbregas forlot tidligere denne uken Barcelona til fordel for Chelsea.

Fàbregas, som har signert en femårskontrakt på Stamford Bridge, hevder imidlertid at Chelsea ikke var førstevalget.

– Wenger ville ha meg
Spanjolen spilte for Arsenal fra 2003 til 2011 og ønsket seg en retur til Emirates.

Men Arsenals manager Arsène Wenger ville ikke hente Spanias VM-spiller tilbake.

– Da jeg avgjorde at jeg ikke ville fortsette i Barcelona, vurderte jeg hva som ville være det beste valget for meg. Arsenal var førstevalget av kontraktsmessige årsaker. Det var en klausul som ga dem rett til å kjøpe meg tilbake, forteller Fàbregas til The Guardian.

– Vi snakket med Wenger, men han fortalte at i min posisjon hadde han allerede Mesut Özil, og at han ikke hadde plass til oss begge, fortsetter han.

Fàbregas var hele tiden klar på at han ville tilbake til Premier League.

– Jeg ville tilbake til Premier League og vurderte mine muligheter nøye. Jeg hadde mange gode tilbud. Så snakket jeg med José Mourinho, og han sa han ville ha meg til Chelsea. Han overtalte meg veldig, veldig raskt, forteller midtbanespilleren.

– José sa de riktige tingene
Chelsea punget ut med om lag 300 millioner kroner i overgangssum for å sikre seg Fàbregas’ sine tjenester.

– José Mourinho sa alt jeg ønsket å høre. Han overbeviste meg. Det skjedde raskt, og nå er jeg både glad og fornøyd. Jeg tror det vil bli fenomenalt bra i Chelsea, fastslår han.

Mourinho her godt fornøyd med å kapret signaturen til Fàbregas.

– Cesc er en fantastisk spiller som gir hele laget en ny dimensjon. Han er annerledes enn Matric, Ramires og Oscar. Med han på plass har vi en meget god sentral midtbane på plass. Jeg ville ha en midtbanespiller med en bestemt stil, og det har jeg fått nå, sier Chelseas manager.

Costa-kjøp rett rundt hjørnet
Cesc Fàbregas, som spilte for Arsenal fra 2003 til 2011 og fikk med seg 212 kamper og 35 mål for klubben, ble José Mourinhos første store signering denne sommeren. I løpet av kort tid er det imidlertid ventet at Mourinho vil sikre seg underskriften til Atletico Madrids stjernespiss Diego Costa.

– Costa er en spiller som jeg ønsker til mitt lag. Det har jeg gitt klubben min beskjed om, og jeg er overbevist om at han vil ende opp med å signere for Chelsea, sier Mourinho.