VENDER TILBAKE: Belgias keeperstjerne Thibaut Courtois vender tilbake til Chelsea etter sommerens VM i Brasil.  (AP Photo/Andrew Medichini)
VENDER TILBAKE: Belgias keeperstjerne Thibaut Courtois vender tilbake til Chelsea etter sommerens VM i Brasil.  (AP Photo/Andrew Medichini)

Mourinho henter Courtois tilbake til Chelsea

José Mourinho har ingen planer om å låne ut Belgias keeperstjerne Thibaut Courtois neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

José Mourinho bekrefter at keepertalentet Thibaut Courtois vender tilbake til Chelsea i sommer.

22-åringen har de siste to sesongene vært på utlån i spanske Atlético Madrid. Der har Courtois markert seg som en av verdens beste keepere denne sesongen.

– Når VM i Brasil er over, vil Courtois komme rett tilbake til Chelsea. Mer er det ikke å si om den saken, fastslår Mourinho, ifølge The Guardian.

Nekter å sitte på benken
Courtois har foreløpig ikke spilt en eneste A-lagskamp for Chelsea etter overgangen fra Genk i 2011.

Denne sesongen storspilte imidlertid sisteskansen for Atlético Madrid, og hjalp klubben til topps i La Liga og til finalen i Mesterligaen.

Tidligere denne uken gjorde Courtois det klart at han ikke ville vende tilbake til Chelsea for å sitte på benken.

– Om jeg ønsker å være førstevalget uansett hvor jeg spiller neste sesong? Ja, med tanke på min alder og erfaring så vil jeg spille. Å sitte på benken er ikke et alternativ, sa 22-åringen til belgiske medier.

Chelseas avgjørelse om å hente tilbake Courtois fra utlånsperioden i Spania kan dermed føre til en usikker fremtid for London-klubbens førstevalg Petr Cech. Tsjekkeren har omtrent vært uten konkurranse på keeperplassen etter at han ble hentet til Stamford Bridge i 2004.

Sikker på at Costa blir Chelsea-spiller
José Mourinho har samtidig bekreftet at han er helt sikker på at Atlético Madrids stjernespiss Diego Costa blir offisielt Chelsea-spiller i løpet av sommeren.

– Costa er en spiller som jeg ønsker til mitt lag. Det har jeg gitt klubben min beskjed om, og jeg er overbevist om at han vil ende opp med å signere for Chelsea, sier Mourinho.

Brasil-fødte Costa, som spiller for Spania i VM, scoret totalt 36 mål på 52 kamper for Atlético Madrid denne sesongen.

Chelseas manager har allerede sikret seg underskriften til Barcelonas midtbanestjerne Cesc Fábregas.

I likhet med Courtois slutter den spanske landslagsspilleren seg til Chelsea-troppen etter VM i Brasil.