KREVER TILTAK: Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps krever FIFA etterforsker spiondroner som har sirklet over lagets treninger. AFP PHOTO / FRANCK FIFE
KREVER TILTAK: Frankrikes landslagssjef Didier Deschamps krever FIFA etterforsker spiondroner som har sirklet over lagets treninger. AFP PHOTO / FRANCK FIFE

Frankrike krever FIFA etterforsker spiondroner

Frankrikes trener Didier Deschamps tror noen spionerer på lagets lukkede treninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Les Bleus» spiller sin første kamp i VMs gruppe E mot Honduras i Porto Alegre søndag kveld.

Men i forkant av oppgjøret har det meste handlet om teknologiske nyvinninger som har gjort hovedtrener Didier Deschamps bekymret.

Krever FIFA etterforsker hendelsen
Deschamps hevder nemlig at spiondroner har sirklet over lagets treninger i Ribeirao Preto under forberedelsene til kampen.

Foreløpig er det ikke bekreftet hvem spiondronene tilhører eller hvem som kontrollerte den, men Deschamps krever at FIFA etterforsker hendelsen.

– For tiden blir små droner brukt bare mer og mer. Det er ikke opp til meg, men jeg mener at FIFA må håndtere og etterforske dette. Vi ønsker ikke at folk skal komme inn på vårt private område, sier Didier Deschamps på en pressekonferanse, ifølge AP.

Frankrike spiller sitt første VM siden det famøse mesterskapet i 2010. Frankrikes spillere skapte skandaleoverskrifter da de nektet å trene i protest mot at Nicolas Anelka ble sendt hjem.

Frykter ikke ny såpeopera
I siste gruppespillkamp tapte Raymond Domenechs mannskap 1-2 mot Sør-Afrika, og endte dermed sist i gruppe A.

Det franske stjernegalleriet, som var en av favorittene til VM-gullet i forkant av mesterskapet, måtte reise hjem etter bare tre kamper, en spillerhjemsendelse, en lederoppsigelse, en treningsboikott og fortellinger om en lagmoral som egner seg best som et filmmanus.

Frankrikes nåværende trener Didier Deschamps frykter imidlertid ikke en lignende sitasjon under mesterskapet i Brasil.

– Dere bør ikke nevne Sør-Afrika. Vi er i et annet mesterskap nå, vi er i Brasil og skal ikke dømmes ut i fra det vi gjorde for fire år siden. For øyeblikket er atmosfæren i troppen vidunderlig. Og vi har fantastiske supportere som støtter laget, sa Deschamps til pressen.