STORSPILTE: Espen Christensen tok ikke alt, men hadde en fantastisk andre omgang i det norske målet.
Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix
STORSPILTE: Espen Christensen tok ikke alt, men hadde en fantastisk andre omgang i det norske målet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix

– Erevik kan bare ligge i sengen og bli skadet

Espen Christensen er klar for å få mer spilletid på landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotra Arena (TV 2):

Ole Erevik er det ubestridte førstevalget mellom stengene på det norske landslaget.

Siddisen overtok plassen da Steinar Ege gikk av med håndballpensjon, og har vokst til å bli en internasjonalt høyt respektert målvakt.

Skadet i sengen
Men dagen før skjebnekampen mot Østerrike våknet Aalborg-spilleren med en hoven ankel. En akutt betennelse satte en stopper for hans deltakelse når Norges VM-skjebne skulle besegles. 

Hans bysbarn Espen Christensen fikk derfor starte i det norske målet. Etter bare tre redninger på østerrikernes 15 første skudd, ble han tatt av banen.

Magnus Dahl kom inn i målet, men heller ikke han hadde dagen. Noen minutter før pause kom Christensen tilbake på banen, og fikk to redninger før lagene gikk til pause på 17-13 til Østerrike.

Fikk mer hjelp av forsvaret
Etter pause var det mye takket være 29-åringen at Norge kom tilbake i kampen. Han reddet de sju første skuddene han fikk mot seg, og plutselig var det håp om norsk VM-deltakelse.

– Det henger ofte sammen, målvaktsspill og forsvarsspill. Vi får litt mer trykk på dem bakover mot slutten av første omgang. Vi fikk Børge og Bjarte inn i midtforsvaret. Det har vi også i andre omgang. Vil får litt press på dem. Det er ikke mer som skal til før skudd fra ni og en halv til ti meter blir mye lettere å ta. Da kommer jeg inn i en steam og får også noen bonusredninger, forklarer han til TV 2.

Christensen fortsatte storspillet ut omgangen, og endte opp med 13 redninger i løpet av de siste 30 minuttene. Dessverre var det ikke nok.

– Han gjør en fantastisk andre omgang. Det var en stor prestasjon. Det er synd at vi ikke får brukt det til å vinne kampen, sier målvaktstrener Steinar Ege.

– Fantastisk andre omgang
Erevik er også imponert over hvordan vikaren hans spilte seg opp.

– Jeg synes Espen står en fantastisk andre omgang. Det er sterkt å komme tilbake etter en uheldig første omgang, sier han.

Heller ikke landslagssjefen kunne unngå å trekke frem Christensen.

– Han står en fantastisk god andre omgang. Da det 27. målet gikk inn der, så kjente jeg det sank litt. Han står vanvittig bra og plukker en del hundre prosent-sjanser, sier Christian Berge.

Får skryt av Ege
Ege har fått ansvaret for de norske målvaktene, og følger dem tett opp også utenom landslagssamlinger.

Han er klar på at Norge har flere gode målvakter enn bare Erevik.

– Det har vi. Espen har tatt store steg i Lugi de siste årene. Han har vært enormt stabil i mars, april og mai. Han har gjort store fremskritt, så jeg håper selvfølgelig at han vil fortsette utviklingen, selv om han er relativt ukjent og i en høyere alder enn mange av de som er født på 90-tallet, forklarer han. Og fortsetter:

– Det viser at når den ene er borte, så er det viktig at vi har en til å ta over. Espen er solid, og vi håper selvfølgelig han tar videre steg i utviklingen sin. Så har vi Magnus i tillegg, og så har vi flere bak der.

– Få så mange i trakten som mulig
For bak målvaktstrioen som var med i playoffkampene mot Østerrike, så kommer også unggutter som Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark og Håvard Åsheim.

– Det jobbes kontinuerlig med posisjonen. Vi prøver å få så mange i trakten som mulig, og til syvende og sist er det bare en som skal bære posisjonen om gangen. Men om den faller vekk, så er det godt å ha kvalitet bak. Det viste Espen i dag, forteller den tidligere toppmålvakten.

Selv om Christensen var banens gigant, så ble gleden over en god prestasjon overskygget av at VM-plassen røk for Norge. Å få bestemannspremien var ingen trøst.

– Ikke akkurat nå. Helt ærlig. Det er det ikke. Men jeg tar alltid med meg gode håndballkamper. Når jeg får litt distanse til det, så tar meg med meg det positive fra kampen, sier han.

Og Erevik trenger ikke å bekymre seg dersom han skulle pådra seg flere skader i søvne.

– Han kan godt ligge i sengen og bli skadet. Det går fint det, ler Lugi-burvokteren.