Balotelli stanget Italia til drømmestart i VM

– Utrolig skuffende, sier Steven Gerrard.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Det ble som ventet et jevnt oppgjør da Italia og England barket sammen på Arena Amazona natt til søndag norsk tid.

Etter at Claudio Marchisio og Daniel Sturridge scoret hvert sitt i første omgang, var det til slutt Mario Balotelli som ble tungen på vekteskålen da han stanget inn vinnermålet fem minutter ut i andre omgang.

Italias trener, Cesare Prandelli, forteller på pressekonferansen etter kampen at «Super-Mario» har langt mer å gå på, til tross for den avgjørende scoringen. 

– Jeg mener han kan gjøre mer. Potensialet er enormt, sier Prandelli. 

– Skuffende
Tapet var en stor skuffelse for England og Steven Gerrard som virkelig har gått inn i mesterskapet med en offensiv holdning.

– De hadde ballen mer enn oss i første omgang. Men sett hele kampen i ett så kan vi være fornøyde med hva vi gjorde. Vi forsøker så hardt, men får ingenting ut av det. Det er skuffende, sier Englands kaptein.

Samtidig passer han på å rose motstanderen.

– Italia er et bra lag. Vi visste akkurat hvordan de ville spille. Vi ble ikke overrasket, sier han.

– Tøft å akseptere at vi tapte
Også Roy Hodgson var skuffet etter kampen.

– I andre omgang gjorde vi alt utenom å score. Vi er ikke et lag som sitter på gjerdet og dessverre førte det til et par gode muligheter for Italia til å score, sier han.

– Det er tøft å akseptere at vi tapte kampen, men forestillingen gir oss bra med selvtillit videre i mesterskapet, sier han.

England best i starten
Det var en livlig start på kampen hvor England kom til de største mulighetene. Liverpool-spillerne Raheem Sterling og Jordan Henderson hadde begge hver sin avslutning som Italias keeper Salvatore Sirigu måtte strekke seg etter.

Spillet roet seg etter hvert ned og lagene virket å ta og føle på hverandre. Etter 34 minutter satte Danny Welbeck på farten og parkerte Paletta på høyrekanten. Manchester United-angriperen fikk lagt inn i boksen hvor Italia fikk klarert like foran beina til Daniel Sturridge.

Marchisio-kanon før Sturridge utlignet
Men da det var spilt 35 minutter smalt det i stedet fra Italia. Et hjørnespark endte til slutt hos Marchisio som fyrte til fra rundt 25 meter. Ballen gikk inn utagbart for Joe Hart og ned i det lengste hjørnet. En vakker scoring fra midtbanespilleren.

Men gleden varte ikke lenge. Bare to minutter etter Italias scoring angrep nemlig England på venstrekanten. Wayne Rooney fant til slutt Daniel Sturridge fremfor mål som hadde få problemer med å banke inn utligningen. 

Dermed var lagene like langt da de ruslet av banen til pause.

Balotelli viste seg frem
Men like etter hvilen var det tid for en annen stjerne til å vise seg frem. Antonio Candreva fant Mario Balotelli med et vakkert innlegg på bakerste stolpe. Inter-angriperen takket for den presise pasningen med å stange Italia i føringen på ny.

England tok over spillet etter scoringen og kom til flere farligheter. Men ingen klarte å overliste Buffons erstatter Salvatore Sirigu.

På overtid fikk Andrea Pirlo en mulighet på frispark fra langt hold hvor han banket ballen i tverrliggeren. 

Men det ble ingen flere scoringer, og Italia kunne juble for en drømmestart på VM. England får på sin side en tøff kamp med å gå videre til åttendedelsfinalen.