Toppscoreren glad feilen i Wien ikke ble avgjørende

Men feilene kom på rekke og rad da Espen Lie Hansen og Norge gikk glipp av VM-billett.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sotra Arena (TV 2):

I bortemøtet med Østerrike var det Espen Lie Hansen som kastet bort ballen i sluttsekundene, og ga østerrikerne en tomålsledelse før returmøtet på Sotra.

Da de norske håndballherrene hadde spist opp Østerrikes forsprang og var ett mål foran, så kom de dumme feilene igjen.

- Ikke mangel på muligheter
Gang på gang ble ballen kastet utover sidelinjen, og feile vurderinger førte til balltap. Det var en slagen gjeng som så returkampen ende 28-28, og Østerrike kunne danse i ring og juble over VM-billetter.

- Det er veldig skuffende. Det var ikke mangel på muligheter, sier landslagssjef Christian Berge.

Vi har mange muligheter som vi gjør tekniske feil på, og som vi bommer på. Vi blir litt vel overmodig i en periode, fortsetter han.

- En liten lettelse
Lie Hansen ble norsk toppscorer med åtte mål, men også han var med på overmotet.

- Vi blir kanskje litt for ivrig. Vi vil for mye og tar litt for mye risiko. Men det er sånn når du ligger bak og jakter. Du må ta litt risiko. Men vi tok kanskje litt for høy risiko noen ganger og kaster bort ballen, sier han.

Dunkerque-spilleren er glad feilen hans i Wien for en uke siden ble avgjørende.

- Nå ble det uavgjort, så da hadde ikke den jeg kastet bort så mye å si. Det er kanskje en liten lettelse. For hadde det stått på ett mål så ville jeg tatt det på min kappe. Men det ble heldigvis ikke sånn, sier venstrebacken.

Manglet aggressivitet
Det var en kamp med to helt forskjellige omganger. Berges slagplan var å løpe over Østerrike med hurtige kontringer. Men aggressiviteten i forsvaret var helt fraværende de første 30 minuttene, og da ble det også langt mellom kontringene.

- Aggressiviteten manglet i første omgang. I andre omgang får vi det. Og vi får også mange kontringer, oppsummerer han.

Til pause ledet Østerrike 17-13, og lite tydet på at det skulle bli kamp om VM-plassen. Men ett minutt før slutt sto det 27-26 til Norge, og bare en scoring sto mellom de norske guttene og en straffekastkonkurranse om en VM-billett (28-26 ville gitt straffekonk ved full tid). I stedet satte østerrikernes stjerne Viktor Szilagyi inn utligningsmålet, som betydde Norge måtte score tre for å komme til Qatar. Tomålsseier ville betydd Østerrike vant på bortemålsregelen.

- Vi har muligheten flere ganger, men vi er ikke kalde nok og setter ikke sjansene. Vi har egentlig bare oss selv å takke, oppsummerer Lie Hansen.

Berge med tro på fremtiden
Han innser at det var mye de kunne gjort annerledes i sluttminuttene.

- Det er lett å stå her og være etterpåklok. Men når du står utpå der, klokken tikker og du leder med ett, da handler det om å være kald nok der og da. Vi får trene på det i stedet for å dra til Qatar, sier Norges toppscorer, som var en slagen mann.

- Jeg er skuffet nå. Jeg hadde veldig lyst til å dra til Qatar. Det var et sted jeg hadde lyst til å oppleve. Men det blir ikke noe av det nå, innser Lie Hansen.

Men landslagstreneren ser et lys i enden av tunnelen.

 - Jeg er veldig skuffet. Men moralen guttene viser i andre omgang er veldig bra. Gi dette laget et par år til, enten med meg eller en annen som trener, så blir det bra, lover han.