– Husker ingenting før jeg våknet på sykehus

Aleksander Solli ba moren om unnskyldning da han våknet på sykehuset i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hønefoss/Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): Det var i sluttminuttene av oppgjøret mot Tromsdalen Hønefoss-spilleren Aleksander Solli ble slått bevisstløs etter en duell i feltet.

Forsvarsspilleren fikk først behandling på banen, før han ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse.

Hendelsen så først svært dramatisk ut, men Solli slapp unna med moderate skader.

Se hele TV 2 Sportens intervju med Aleksander Solli i videovinduet øverst i saken!

I et eksklusivt intervju med TV 2 Sporten forteller 24-åringen nå for første gang om hvordan han opplevde situasjonen som skremte hele fotball-Norge.

– Jeg synes det er veldig kjipt. Det er jo ikke min feil at det setter en støkk i folk, men jeg er jo innblandet. Så derfor får jeg dårlig samvittighet fordi så mange bryr seg og får seg en støkk når noe sånt skjer, sier Solli til TV 2.

Da han våknet på sykehuset tirsdag morgen, var moren den første han så.

– Jeg ba om unnskyldning for at jeg hadde skremt henne, humrer han.

Husker lite
De dramatiske minuttene mandag kveld er helt borte fra hukommelsen.

– Det er mest svart, og litt hvitt innimellom. Jeg husker veldig lite. Det siste jeg husker var at vi ledet fire null og jeg tok et heidundrende løp oppover på banen for å score. Etter det så er det neste jeg husker å våkne på sykehuset og se min mor, sier han.

– Jeg har sett situasjonen et par ganger, og har skjønt at jeg har fått et klink slik at jeg har blitt bevisstløs. Så har jeg deiset bevisstløs i bakken, som har gjort at jeg har knust mange ting i ansiktet. Jeg har fått en hjernerystelse pluss, som de kaller det. Så det blir noen rolige uker framover, fortsetter Hønefoss-spilleren.

24-åringen har ennå ikke fått vite hvor lenge han må være på sidelinjen.

– Det er for tidlig å si. De sier at det kan ta opp mot fire måneder med hjernerystelse. Men jeg ønsker å komme tilbake så fort som mulig. I første omgang blir det tre uker med bare hvile, før jeg kan nærme meg så mye som en trimsykkel.

Skjelte ut legene
Selv om minnene er borte, har han fått høre mye av hva han kommuniserte med omverdenen da han kom til bevissthet et par minutter etter smellen, og underveis under transporten til sykehuset.

– Rett etter at jeg våknet, hadde jeg vel sagt at jeg var i Bergen og spilte for Brann, humrer han, og fortsetter:

– Så har jeg blitt fortalt at de i helikopteret spurte meg om hvor jeg hadde vondt. Og da hadde jeg bare kjeftet på dem og spurt «kor i helvete ser det ut som jeg har vondt». All den tid jeg blødde fra både panna og under øynene så tenktre jeg vel at det var ganske opplagt. Det er godt å vite at jeg ikke har mistet humoren til tross for en smell, ler han.

Ingen smerte
Til tross for tre brudd i ansiktet, hjernerystelse, og en dyp flenge i pannen, har han merkelig nok ikke vondt.

– Jeg husker ingen smerte. Jeg synes bare det kjennes rart ut. Jeg har litt skeivt bitt på grunn av en hevelse. Det er litt rart, men ikke noe vondt. Jeg tar nesten ikke smertestillende, så foreløpig går det veldig bra med meg, forteller forsvarsklippen, som må belage seg på noen rolige uker fremover.

– Jeg har fått beskjed om at jeg må ta det veldig med ro de første tre ukene nå, så foreløpig lever jeg en slags huleboertilværelse, ler han.

Solli har likevel fått med seg det enorme engasjementet fra folk etter hendelsen og er overveldet over alle hilsningene og støtten han har fått i etterkant.

– Da jeg fikk telefonen min tilbake hadde jeg 160 meldinger, og over 400 hundre beskjeder på Facebook og Twitter. Så jeg er veldig overveldet. Det betyr veldig mye. Det er veldig mange mennesker der ute som har gitt meg mange gode og fine ord, så det setter jeg veldig stor pris på.

Panda
Den mest spesielle tilbakemeldingen kom da han la ut et bilde av seg selv på Twitter, der han omtalte seg selv som en pandabjørn.

– Jeg tok en selfie på sykehuset, og syntes selv jeg så ut som en panda med to svarte ringer rundt øynene- og følte meg litt oppblåst. Men jeg har hørt at de er fine dyr, og jeg har fått medlemskap i WWF som har en panda i logoen sin.

– Seriøst?

– Ja, det fikk jeg en melding om på Twitter. Så jeg er innmeldt der, svarer Solli.

– Du blir den nye frontfiguren deres?

– Ja, jeg kan godt være en panda jeg. Det ser ut som fine og søte dyr. Forhåpentligvis går hevelsene ned slik at jeg kan bli en tynnere Panda etter hvert.Så jeg kan godt være forkjemper for det, humrer Hønefoss' hardhaus.