Colombia strålte uten Radamel Falcao

– Kan bli VMs kjæledegge, sier Solveig Gulbrandsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Colombia tok en utrolig viktig 3-0-seier mot Hellas da de sparket i gang gruppe C lørdag.

I en helt åpen gruppe som i tillegg består av Elfenbenskysten og Japan ville tre poeng være et stort steg mot åttendedelsfinale.

– Kan bli VMs kjæledegge
Og akkurat den tanken så det ut til at colombianerne hadde i bakhodet da de entret gressmatten på solfylte Estádio Mineirão.

SE ALLE MÅLENE ØVERST I ARTIKKELEN

– Det er mange spennende spiller. De kan fort bli en kjæledegge. De har mange kvaliteter. Dette laget kan gå langt, sa Solveig Gulbrandsen etter at colombianerne hadde imponert gjennom 90 minutter.

Morten Langli er enig.

– Jeg synes laget er kult. Det har stor fart med unge fremadstormende spillere med kvaliteter, sier han

 Scoret etter fire minutter
For til tross for at de manglet sin aller største stjerne Radamel Falcao, tok gultrøyene umiddelbart initiativet i kampen og ble belønnet med scoring etter bare fire minutter.

Juan Cuadrado driblet seg fri på høyrekanten og fikk lagt førtifem grader ut til Pablo Armero som med en halvsvak avslutning klarte å lure ballen i det lengste hjørnet.

Bare nesten for Hellas
Hellas holdt på å svare umiddelbart etter da Panagiatos Kone fikk avslutte fra farlig hold. Men forsøket gikk til side for mål.

Grekerne fikk en ny stor mulighet på tampen av første omgang. Nok en gang var det Kone som holdt på å lykkes. Vingen forsøkte å curle ballen i det lengste hjørnet, men et tigersprang fra Ospina i Colombia-buret sørget får at søramerikanerne kunne gå til pause med ledelse. 

Gutiérrez tok ansvar i Falcaos skadefravær
I andre omgang tok Colombia på ny styringen i kampen. Og da det nærmet seg timen på Estádio Mineirão smalt det igjen fra gultrøyene. Et hjørnespark endte til slutt hos Teófilo Gutiérrez som hadde små problemer med å doble ledelsen. 

Men Hellas fortsatte å kjempe. Og like etter Colombias scoring smalt det i tverrliggeren fra europamesterne fra 2004.

En flott crossball ble slått  til Torosidis som på et touch fant Gekas inne foran boksen. Men veteranen klarte på utrolig vis å heade ballen i tverrliggeren fra få meter.

Også Georgios Samaras var svært nære seks minutter før full tid, men Celtic-spilleren plasserte skuddet like utenfor stolpen.

Da var de søramerikanske motstanderne mer effektive. For på overtid trillet James Rodríguez ballen inn i det lengste hjørnet og sørget for at det endte 3-0.

Dermed endte Colombia opp med å ta tre ekstremt viktige poeng som setter dem i førersetet i gruppe C.