FORLATER MOLDE: Moldes Even Hovland i eliteseriekampen mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FORLATER MOLDE: Moldes Even Hovland i eliteseriekampen mellom Molde og Vålerenga på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde-stopper til Nürnberg

Molde bekrefter at Even Hovland er solgt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Midtstopperen Even Hovland (25) forlater Molde til fordel for tyske FC Nürnberg.

Det skriver Molde i en pressemelding.

– Jeg vil bare takke for noen fantastiske år i Molde, men har nå fått en mulighet som jeg ikke kunne si nei til. Det er ikke lett å reise fra Molde, som er en så fin klubb, fra spillergruppa, trenere og til alle rundt og utenfor klubben. Det har vært en lang opptur, fra å vinne to seriemesterskap og Norgesmesterskap. Jeg ønsker alle lykke til videre i sesongen, både i serie, cup og i kvalifiseringen til Europaspill, sier Even Hovland i pressemeldingen.

FC Nürnberg rykket ned fra Bundesliga denne sesongen, og skal spille i 2. Bundesliga neste sesong. 

Likevel anses det som et steg opp for Hovland.

– Dette er en fantastisk mulighet for Even og han tar nå et nytt steg i karrieren sin som er veldig fortjent. Even er spiller som vi absolutt skulle beholdt, men når denne muligheten kommer, ønsker vi ham lykke til videre sier hovedtrener Tor Ole Skullerud.

– Spennende

At Nürnberg rykket ned fra det øverste nivået i Tyskland denne sesongen kan være både positivt og negativt for Even Hovland.

Klubben er stor, men befinner seg ikke på det aller øverste nivået. Det er ikke ulikt situasjonen til Ruben Yttergård Jenssen i Kaiserslautern.

– Det borger jo for at han kan få spilletid at de rykket ned til 2. Bundesliga, sier TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst.

– Dersom han kan være med på å bidra til å spille dem opp til det øverste nivået så kan det være et godt steg for ham. Det blir spennende å følge ham der. Uansett er det positivt at det er interesse for norske spillere internasjonalt. Hovland har levert godt og vært en av Tippeligaens beste midststoppere, men at overgangen kommer nå er kanskje litt overraskende.

Nürnberg har ikke planer om å bli i 2. Bundesliga lenge, og begrunner kjøpet av Hovland på denne måten:

– Even Hovland er en erfaren spiller, som også har fått prøvd seg internasjonalt. Vi er overbevist om at han kan hjelpe oss i å nå målene våre, sier sportsdirektør Martin Bader til klubbens hjemmeside.

Nürnberg har tidligere hatt nordmennene Tommy Svindal Larsen og Håvard Nordtveit i sine rekker. Svindal Larsen var til og med kaptein. 

Hovland avslører at han har snakket med Nordtveit om klubben og tysk fotbll.

– Han har kun fortalt positive ting om klubben, sier Hovland.

To år i Molde

Even Hovland kom til Molde fra Sogndal i 2012, og fikk 66 kamper i den blå trøyen.

Molde vant seriegull i Hovlands første sesong, og fulgte opp med å vinne cupen året etter.

Med sogningen som en krumtapp i Molde-forsvaret har romsdalingen begynt sesongen forrykende under Tor Ole Skullerud, og leder serien med seks poeng etter tretten kamper.

Midstopperen har spilt ni kamper og står med ett mål denne sesongen.