ØNSKET: Ifølge britiske medier er Alex Song ønsket av Jose Mourinho. AFP PHOTO/LLUIS GENE
ØNSKET: Ifølge britiske medier er Alex Song ønsket av Jose Mourinho. AFP PHOTO/LLUIS GENE

Fotballryktene:
– Chelsea fortsetter storhandlingen

Og Arsenal kan miste nok en stjernespiller, mens Manchester United jakter Barca-stjerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nærmer seg at overgangsvinduet åpnes og overgangsmarkedet er i ferd med å bli virkelig varmt.

Flere klubber har allerede offentliggjort sine første forsterkninger, og ting tyder på en sommer med høyt gjennomtrekk i toppklubbene. Det betyr spennende tider for fans og supportere. Hvem kommer styrket ut? Hvem blir svekket?

Selv om det er fotball-VM pågår jakten på nye spillere for fullt. Vi følger ryktebørsen daglig, og gir deg oppdateringer på hvilke spillere som blir koblet til din favorittklubb.

Vi begynner med mer dårlig nytt for Arsenal-fansen. Etter at Cesc Fàbregas gikk til Chelsea og Bacary Sagna pakket snippesken og fulgte i sporene til Emmanuel Adebayor, Gaël Clichy og Samir Nasri i retning den lyseblå delen av Manchester ønsker også Santi Cazorla å forlate London-klubben. Metro skriver at spanjolen har fortalt til venner og familie at han ønsker å forlate Arsenal til fordel for Atletico Madrid. 

Arsenal på sin side hevder de er «dypt inne i overgangsforhandlinger», og Arsène Wenger er ikke redd for å bruke mye penger. Det sier administrerende direktør Ivan Gazidis til Daily Star.

Et av Wengers overgangsmål er rapportert til å være Antoine Griezmann, men franskmannen er også ønsket av Real Madrid, som ifølge Daily Express har gitt opp håpet om å signere Luis Suárez.

En annen tidligere Arsenal-spiller kan også være på vei tilbake til Premier League. Også Alex Song er ønsket av Chelsea-manager José Mourinho, melder Daily Express. Samme kilde melder imidlertid at også Manchester United er interessert i kameruneren.

En defensiv sentral midtbanespiller står utvilsomt på agendaen til Mourinho, for Daily Star linker klubben til portugiserens tidligere elev i Real Madrid, Sami Khedira. Det var faktisk Mourinho som hentet Khedira til Madrid i sin tid.

Roman Abramovitsj må virkelig ha tatt på seg spanderbuksene dersom alle ryktene til Chelsa har grobunn i virkeligheten. En annen Daily-avis, Mail, skriver at London-laget også vurderer å kjøpe Andrej Jarmolenko fra Dynamo Kiev. 24-åringen vil ifølge avisen koste rundt 120 millioner kroner.

2013/2014 var en skuffende sesong for Manchester United, og klubben trenger sårt forsterkninger. Optimismen råder etter ansettelsen av Louis van Gaal, og klubben kan få et fint dytt i riktig retning dersom ryktene om at Barcelonas Xavi er aktuell for Manchester United skulle ha rot i virkeligheten, og få sin forløsning med midtbanespilleren i rødt ved sesongstart. 34-åringen har åpnet for muligheten til å forlate Barcelona, noe som skal friste den nye Manchester United-manageren, ifølge Daily Express.

Samtidig virker det vanskelig å få løst Mats Hummels fra kontrakten med Dortmund. Freiburg nekter å slippe Matthias Ginter, mannen Dortmund ønsker skal erstatte Hummels, og da blir det vanskelig for Manchester United å sikre seg den tyske landslagsstopperen. Det melder samme kilde.

Nederland fikk en flygende start på VM da de knuste Spania 5-1 fredag. Nå kan en nederlandsk legende være på vei til England. Ifølge Daily Mirror er avtroppet Feyenoord-trener Ronald Koeman klar for å bli offentliggjort som ny manager i Southampton.

Det kan bli uten den kroatiske midststopperen Dejan Lovren i troppen. Både Liverpool og Barcelona er interessert i 24-åringen, mener Daily Express å vite.

Liverpool kan dermed få litt vel tøff kamp om Lovren. Kampen om Hoffenheims 22 år gamle midtbanespiller Roberto Firmino blir kanskje ikke like hard. Metro skriver at Merseyside-klubben er klar for å gå i samtaler med den tyske klubben om spilleren.

Ross McCormack har bøttet inn mål for Leeds, og det vil bli dyrt for de som ønsker å lokke ham bort fra klubben. Ifølge Yorkshire Post har Leeds-eier Massimo Cellino satt en prislapp på 70 millioner kroner på spilleren som har tiltrukket seg interesse fra både Derby og Norwich.

Tottenham har gjort klar 80 millioner kroner, øremerket Inter-spiller Ricardo Alvarez. Det hevder Metro. Alvarez var sterkt linket til London-rival Arsenal da han gikk til Inter, men kan ende opp på den andre siden av Nord-London etter at Mauricio Pochettino tok over sjefsstolen på White Hart Lane.

Swansea er ikke ute etter å svekke stallen, og har avslått Sunderlands bud på 40 millioner kroner for kaptein Ashley Williams. Samtidig jakter de Levantes Pape Diop, som skal ha en prislapp på 30 millioner kroner - om man skal tro Daily Mail.