RANGERS-TAP: LA Kings feirer Stanley Cup-triumfen etter avgjørende scoring i spilleforlengelsen. Foto:  Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
RANGERS-TAP: LA Kings feirer Stanley Cup-triumfen etter avgjørende scoring i spilleforlengelsen. Foto:  Kevork Djansezian/Getty Images/AFP

– En helt sinnssyk hockeymatch

TV 2s hockeyekspert Bjørn Erevik mener begge lagene kunne avgjort kampen flere ganger. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble tap for Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers i den femte sluttspillkampen mot Los Angeles Kings. TV 2s ekspertkommentator oppsummerer kampen i Staples Center i LA slik: 

– En helt sinnssyk hockeymatch. Begge lagene hadde stolpeskudd og kunne avgjort kampen flere ganger hver. Det var bare sinnssyke marginer som ikke avgjorde denne kampen tidligere, sier Erevik etter å sett over fire timer intens hockey natt til lørdag. 

– Hva tenker du om Zuccas innsats? 

– Han får en utvisning, hvor egentlig to spillere krasjer i hverandre og utvisningen kunne gått begge veier. Da scorer Kings, så det var selvfølgelig uheldig.

– Det er slikt som skjer. Det går fort der ute. Det er synd at de gjør mål, men det er ikke slik at jeg prøver å få en utvisning, sier Zucca selv om situasjonen etter kampen.

Men Zuccarello kunne nok en gang blitt helt. I spilleforlengelsen treffer et skudd kølla hans foran mål, kølla brekker og pucken går i stolpen.  

Les kampreferatet her! 

Erevik har nylig vært i New York og sett de to foregående oppgjørene mellom Kings og Rangers. Han mener Rangers kom svært så skjevt ut. 

– Det hadde ikke vært ufortjent om Rangers hadde spilt seg til en kamp seks i sluttspillet, men jeg tenker at de burde klart å vinne de to første matchene og ideelt sett hatt 2-2 etter fire kamper. Men det går ikke an å si at det var ufortjent at Kings vant dette. 

– Hva skjer videre nå med Zucca i Rangers? 

– Mats har hatt en eventyrsesong for Rangers. Kontraktsforhandlingene vil begynne nå rimelig kjapt, og Mats vil selv spille videre for Rangers. Jeg tror nok han ser på en treårskontrakt. 

– Jeg har selv vært i New York og sett at Zucca har blitt kjempepopulær blant både fansen og media.