Chile slo Australia

Men imponerte ingen da tre viktige poeng ble sikret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den andre fotballkvelden av sommeren verdensmesterskap ble avsluttet med oppgjøret mellom Chile og Australia. På forhånd var Chile store favoritter, og selv om de tok med seg alle tre poengene, gjorde de det uten å imponere mange.

Tidlig i føringen

Det gikk kun 12 minutter før kampens forhåndsfavoritt tok ledelsen. Vargas vant en duell i boksen og kula falt perfekt ned til Barcelona-stjernen Alexis Sánchez, som enkelt kunne smelle ballen i nettet via hanskene på Australias sisteskanse.

Kun to minutter senere var Chile frempå igjen, og målscorer Sánchez igjen viktig i oppbyggingen av sjansen. Sánchez vender nydelig på 30 meter, før han slipper perfekt til Valdivia som legger ballen død på 15 meter, før han prikker kula opp i lengste hjørnet på elegant vis.

Australia slo tilbake

Etter den gode starten, med bra balltempo og en del action ebbet kampen litt ut. Chile hadde mye av banespillet, men maktet ikke gjøre noe med ballbesittelsen. Ekspertkommentator, Drillo, oppsummerte dette fint i løpet av første omgangen:

– Chile klarer ikke sette tempo på ballen, noe som gjør at Australia gang på gang får komme i balanse

Det virket som om Chile senket skuldrene litt etter målene, og dette skulle straffe seg.

Etter 35 minutter smalt det i andre enden. Tim Cahill styrer ballen i mål med pannebrasken som han har gjort så mange ganger før. Innlegget fra Franjic var det heller ikke noe å si på. Cardiffs Gary Medel hadde ingenting å stille opp med i lufta mot Cahill.

Og etter målet var Australia i fyr og flamme, og kun to minutter senere er Cahill på nytt frempå. Denne gangen maktet han ikke å utligne, etter en mesterlig beinparade av Bravo.

Snytt for straffe

Etter hvilen er det igjen Chile som hadde mye ball, uten helt å få det til. Kun fire minutter inn i andre omgang, blir Australia snytt for straffe, i det Cahill blir holdt i trøyen og dermed ikke makter å få til et skikkelig hodestøt på ballen.

– Det er straffespark, ingen tvil om at han blir holdt, sa Drillo da reprisene av situasjonen rullet over TV-seernes skjermer.

I studio etter kampen var ikke Langli enig med Drillo. 

– Jeg mener det var greit av dommeren å ikke blåse straffe i den situasjonen.

Etter den omdiskuterte straffesituasjonen var det Australia som hadde initiativet, og etter 53 minutter setter Cahill ballen nok en gang i mål, men dommeren annullerer målet korrekt for offside.

Og Australia fortsatte kjøret mot Chile. Fem minutter senere er det kun den chilenske keeperen Bravo som hindrer utligning etter et skudd fra en av Australias beste spillere i kampen, Mark Bresciano.

Og kun tre minutter senere er samme mann frempå igjen med et innlegg fra linjen mot Cahill. Målscoreren klarte ikke å utnytte legget, som han satt utenfor fra kloss hold.

Chile vinner uten å imponere

Etter 61 minutter er det Chile som er farlig frempå. Sánchez setter fart mot et ryggende Australia, og spiller igjennom Vargas på utsøkt vis. Vargas vipper ballen over Ryan, men før ballen spretter over mållinjen er Wilkinson på plass og klarere.

Andre omgangen ebbet ut etter hvert, og de australske spillerne var tydelig slitne. Avgjørelsen falt nesten to minutter på overtid når innbytter Jean Beauséjour satt ballen kontrollert i mål fra 17 meter i lengste hjørnet, etter at keeper Ryan hadde avverget det første forsøket fra Pinilla.

– Flere ganger var Australia farlig frempå og Chile er heldig som ikke fikk en utligning i fleisen i løpet av andre omgangen. Kandidaturet til å være utfordrere til å vinne dette VM-et er blitt kraftig svekket, oppsummerte Drillo det hele.

Tim Cahill tydelig skuffet etter torsdagens kamp: