Derfor spiste Karle (21) sin egen tarantella

Reaksjonene har haglet etter at Porsgrunns-mannen valgte å hedre sin avdøde edderkopp med å la den bli en del av ham selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På ettermiddagen den 24. mai kom Karle Johan Dahl hjem til leiligheten i Porsgrunn. Der fant han sin faste følgesvenn gjennom seks år, tarantellaen «Cartman», død.

– Jeg fikk den av en venn for seks år siden, så den har nok levd et langt liv, forteller Dahl til TV 2.

Oppfordret til veddemål

Men etter seks år var det slutt for «Cartman», og Dahl var først usikker på hva han skulle gjøre med kjæleedderkoppen.

GODE VENNER: Her klatrer «Cartman» i Karles ansikt mens de to ennå kunne leke sammen. Foto: Privat
GODE VENNER: Her klatrer «Cartman» i Karles ansikt mens de to ennå kunne leke sammen. Foto: Privat

Dahl, som til vanlig jobber som tømrer, tok turen ut på byen med noen venner samme dag som edderkoppen trakk sitt siste åndedrag.

Byturen ble en fuktig affære, og seks, syv kamerater ble med 21-åringen hjem fra byen. Da bestemte han seg for å involvere vennegjengen i «Cartmans» «begravelse».

– Jeg sa at hvis alle som satt rundt bordet ga meg 50 kroner, så skulle jeg sluke den. Da de tok meg på ordet, så måtte jeg jo gjennomføre, humrer han.

Svelget med øl

Kameratgjengen skrudde på kameraet, og sammen med noen slurker øl forsvant «Cartman» ned i Dahls mage etter et par jafs.

Hele seansen ble filmet av Dahls kamerater, og kan sees i videovinduet i toppen av saken.

– Det smakte helt forferdelig, det føltes som å spise isolasjon, sier han, og mener den burde vært grillet først.

Etter å ha svelget edderkoppen klødde det, ifølge ham selv, i Dahls munn og svelg i over ett døgn.

Kan kveles

Det er ikke rart, ifølge zoolog ved UiO, Petter Bøckman.

– Jeg ville nok ha børstet av hårene først. Å spise den med hårene på er som å svelge en håndfull glassvatt, sier han til lokalavisa Varden, som først omtalte saken.

Bøckman opplyser at man kan kveles av hårene dersom man får en allergisk reaksjon. Zoologen gir Dahl rett i at det ville vært bedre å grille edderkoppen først, noe som er vanlig de stedene i verden der tarantella er en gjenganger på menyen.

Dyreglad og sjokkert bestemor

Etter videoen ble postet på sosiale medier har reaksjonene ikke latt vente på seg.

– Jeg har fått veldig mange rare tilbakemeldinger. Flere sender rene hatmeldinger, og lurer på om jeg er sprø eller sinnsyk, og noen skal anmelde meg, forteller edderkoppslukeren.

Også hans 69 år gamle bestemor ringte for å høre hva barnebarnet hadde tenkt da han slukte sitt avdøde kjæledyr.

– Hun lurte på om jeg var gal og om jeg skulle legges inn til behandling. Hun er jo veldig dyreglad, så det har nok noe med det å gjøre, ler han.

– Spist er spist

Selv tar han det hele med et smil.

– Du angrer ikke?

– Nei, spist er spist, det var et kjæledyr jeg hadde hatt lenge, så jeg ser dette som en verdig begravelse. Og nå er jo «Cartman» med meg for alltid.

PÅ JOBB: Det var Karles sjef i tømrerbedriften som overtalte 21-åringen til å legge ut videoen. Her er han fotografert på jobb. Foto: Privat
PÅ JOBB: Det var Karles sjef i tømrerbedriften som overtalte 21-åringen til å legge ut videoen. Her er han fotografert på jobb. Foto: Privat