Peralta ble Mexico-helt etter ny dommerskandale

Kamplederne kom nok en gang i fokus da Mexico slo Kamerun.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et lite døgn etter at dommeren ødela for Kroatia mot vertnasjonen Brasil, så det lenge ut til at dommeravgjørelser også skulle bli avgjørende i oppgjøret mellom Mexico og Kamerun.

For Mexico og Giovani dos Santos hadde to baller i nettet som ble annullert etter det som i beste fall kan kalles tvilsomme offsideavgjørelser.

BBC-ekspert Robbie Savage, som kommenterte kampen direkte i Natal, beskrev flere dommeravgjørelser som «fryktelige».

FORTVILET: Giovani dos Santos.  AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS
FORTVILET: Giovani dos Santos. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS

– Mexico var eksepsjonelle og vant kampen fullt fortjent. Men vi så noen forferdelige dommeravgjørelser. Kampen ble imidlertid en svært severdig affære. Jeg hadde ikke troen på Mexico før kampen, men det var fenomenale, sa han etter kampen.

To annullerte scoringer
Allerede etter elleve minutter hadde de grønkledde ballen i mål da dos Santos kontant satte inn et innlegg fra høyre.

Men dommeren valgte å annullere målet, noe som fikk Mexico-spillerne til å rase.

Kamerun var heller ikke ufarlige. Anført av kaptein Samuel Eto'o begynte gultøryene etter hvert å spille seg sakte men sikkert inn i kampen. 

Etter 22 minutter satte tidligere Tottenham-spiller Benoit Assou-Ekotto fart på venstrekanten. Backen fikk til et godt innlegg som traff Eto'o inne i boksen. Men avslutningen til landets største stjerne strøk hårfint utenfor stolpen.

Det var likevel mexicanerne som styrte spillet i den første omgangen. Og etter en halvtime  trodde de at de nok en gang hadde tatt ledelsen. Og nok en gang var det Giovani Dos Santos som var sist på ballen.

Et hjørnespark ble stusset videre av en kamerunsk spiller og traff dos Santos som sto alene på bakerste stolpe. Angriperen hadde få problemer med å sette ballen i det åpne målet, men også denne gangen ble målet feilaktig annullert for offside.

Frustrerte Mexico-spillere måtte dermed gå målløse av banen til pause.

Peralta sørget for rettferdighet
Det var ikke spilt lenge av de siste 45 minuttene da Mexico kom til en stor ny mulighet. Oribe Peralta ble spilt alene gjennom, men den tidligere Liverpool-keeperen Charles Itandje gjorde en strålende redning bakerst hos Kamerun.

Men etter en time spill fikk meksikanerne endelig betalt for presset. Dos Santos ble spilt flott gjennom, men nok en gang gjorde Itandje en god redning. Men på returen dukket Peralta opp og satte ballen kontrollert i mål.

Kamerun fikk en stor mulighet til å utligne på overtid da Moukandjo kom til avslutning. Men en god redning av Ochoa sørget for at Mexico tok tre meget viktige poeng i regnværet på  Arena das Dunas.