TIL PSG: Brasils VM-stjerne David Luiz er offisielt klar for PSG.  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
TIL PSG: Brasils VM-stjerne David Luiz er offisielt klar for PSG.  AFP PHOTO / ODD ANDERSEN

David Luiz signerte femårskontrakt med PSG

Brasils landslagsstjerne David Luiz er offisielt klar for PSG.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

PSG og Chelsea ble i mai enige om overgangssummen for Brasils landslagsspiller David Luiz. 

LES SAKEN: David Luiz forlater Chelsea til fordel for PSG

Ifølge britiske medier har styrtrike PSG punget ut med mellom 400 og 500 millioner kroner til nesten like rike Chelsea for å sikre seg forsvarsspillerens tjenester. 

Overgangen offisielt bekreftet
Nå er alle formaliter på plass og overgangen offsielt bekreftet.

– Paris Saint-Germain er henrykt over å kunne offentliggjøre overgangen til den brasilianske landslagsspilleren David Luiz fra Chelsea FC. Han har signert for de fem neste årene og vil slutte seg til troppen etter VM, hvor han spiller for Brasil, skriver PSG i en pressemelding.

Luiz vant blant annet Mesterligaen i 2012 og Europaligaen året etter med Chelsea, og gikk sammen med Brasil til topps i Confederations Cup ifjor sommer.

– Jeg elsker byen. Det er en superby. Hver gang jeg har litt fritid, så hopper jeg på toget og tar turen dit. Jeg elsker det. PSG er en storklubb. De jobber for å vinne Mesterligaen, og de kommer i hvert fall til å vinne den franske ligaen i mange sesonger fremover, skrøt Luiz etter at det ble kjent at PSG og Chelsea var blitt enige om overgangssummen.

Brukt som midtbanespiller
Luiz kom til Chelsea fra Benfica i 2011. Forsvarsspilleren ble for det meste brukt som defensiv midtbanespiller denne sesongen, og han endte med 15 kamper for blåtrøyene denne sesongen.