IKKE LØSLATT: Kjell Alrich Schumann har fått avslag på begjæring om løslatelse. (Foto: NTB scanpix)
IKKE LØSLATT: Kjell Alrich Schumann har fått avslag på begjæring om løslatelse. (Foto: NTB scanpix)

Kjell Alrich Schumann blir ikke løslatt

Hamar (NTB): Eidsivating lagmannsrett har avslått begjæringen om prøveløslatelse fra NOKAS-raner Kjell Alrich Schumann, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjell Alrich Schumann, som ble dømt til 16 års forsvaring for deltakelse i NOKAS-ranet og drapet på politimannen Arne Sigve Klungland, blir ikke løslatt.

Eidsivating lagmannsrett avslo i dag begjæringen om prøveløslatelse fra NOKAS-raneren, melder NRK.

Forvaring

Schumann ble i Høyesterett dømt til 16 års forvaring med minstetid på ti år for deltakelsen i NOKAS-ranet i Stavanger 5. april 2004. Ettersom minstetiden har gått ut har han begjært seg prøveløslatt.

Eidsivating lagmannsrett påpeker at Schumann til nå har sonet under svært restriktive forhold, og at overgangen til prøveløslatelse vurderes som for stor.
Han skal i disse dager overføres til åpen soning. Dersom dette går som planlagt, kan han prøveløslates om et års tid.

Ankesak

Den 16. desember besluttet Sør-Trøndelag tingrett at Schumann skulle settes på frifot etter at han hadde begjært seg prøveløslatt.

Retten gav ikke påtalemyndigheten medhold i at Schumann skal fortsette å sone dommen på 16 års forvaring i Trondheim fengsel.

I rettssaken framholdt Schumann at han angrer og beklager handlingene han begikk under NOKAS-ranet i Stavanger, og at han i dag har fått et nytt ståsted i livet.

Statsadvokaten i Rogaland anket prøveløslatelsen Schumann, og fikk altså medhold i lagmannsretten i dag.

(NTB/TV 2)