LEGGER OPP: David Bentley mener fotballen har blitt kjedelig. Foto: Scanpix
LEGGER OPP: David Bentley mener fotballen har blitt kjedelig. Foto: Scanpix

Tottenhams «Beckham» legger opp i en alder av 29 år

David Bentley mener fotball har blitt forutsigbar og kjedelig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Englands tidligere landslagsspiller David Bentley ble ifølge The Daily Mail tidlig i sin karriere sammenlignet med David Beckham på grunn av sin presise dødballfot og utseende.

Nå legger fotballspilleren, som startet karrieren i Arsenal og ble solgt til Tottenham fra Blackburn for 150 millioner kroner i 2008, fotballskoene på hyllen med umiddelbar virkning.

– Kalkulert og kjedelig
29-åringen med sju landskamper for England begrunner blant annet avgjørelsen med at fotballen er blitt forutsigbar og kjedelig.

– Jeg elsker ikke lenger spillet. Fotballen har endret seg mye de siste årene. Da jeg begynte min profesjonelle karriere handlet alt om å nyte det. Jeg gikk på jobb hver dag og hadde det fantastisk, sier Bentley til Sky Sports News.

– Nå  er fotballen blitt nærmest «mekanisk» og et maskineri, med tanke på media og de enorme pengesummene som er spyttet inn idretten. Jeg må ærlig si at dette har gjort fotballen kjedelig, forutsigbar og kalkulert.

– Aldri mer fotball
Bentley ble etter overgangen til White Hart Lane aldri den suksessen Tottenham hadde håpet på.

Han ble derfor sendt på lån til klubber som Birmingham, West Ham, FC Rostov og Blackburn før han ble fristilt fra kontrakten i fjor.

Bentley gjør det nå klart at han er ferdig med fotballen for godt.

– Å signere for en ny klubb de neste fire eller fem årene var aldri et alternativ for meg, fastslår Bentley, som altså aldri lyktes med å bli «en ny David Beckham».