BLIR LAGKAMERATER: Bacary Sagna og Samir Nasri blir nå lagkamerater i Manchester City. Foto: Scanpix
BLIR LAGKAMERATER: Bacary Sagna og Samir Nasri blir nå lagkamerater i Manchester City. Foto: Scanpix

Sagna bekreftet klar for Manchester City

31-åringen har undertegnet en treårskontrakt med de regjerende seriemesterne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder klubben selv på sine hjemmesider.

Franskmannen kommer fra Arsenal, der han ikke ville skrive under ny kontrakt. Høyrebacken spilte i Auxerre da han ble hentet til London-klubben i 2007. Han har skrevet under på en treårskontrakt på Etihad.

– Manchester City er henrykt over å kunne offentliggjøre at Bacary Sagna vil slutte seg til troppen kommende sesong, skriver Manchester City på sine offisielle hjemmesider.

Sagna får trøye nummer tre i Manchester City, det samme backen spilte med på ryggen i Arsenal. Nå er han i VM-troppen til Frankrike.

Det er den andre store overgangen i engelsk fotball på to dager. I går gikk Cesc Fabregas fra Barcelona til Chelsea, ettersom Arsenal ikke brukte sin forkjøpsrett.

Femte fra Arsenal de siste årene
Sagna får spille med noen kjente fjes. Han blir den femte spilleren Manchester City henter fra Arsenal de fem siste årene. 

Tidligere har Arsenals Premier League-rival hentet både Emmanuel Adebayor, Samir Nasri, Kolo Touré og Gael Clichy London-klubben. For øyeblikket er imidlertid kun Nasri og Clichy igjen på Etihad.

Etter at Arsene Wenger punget ut med 70 millioner kroner til Auxerre for å sikre seg Sagna i juli 2007, har forsvarspilleren fått med seg 284 kamper for London-klubben, og blitt stemt frem på «årets lag» i Premier League ved to anledninger.

Avsluttet med seier i FA-cupfinalen
Sagna kunne forrige måned løfte sitt første og eneste trofé i løpet av sin Arsenal-karriere, etter at Hull ble slått 3-2 i FA-cupfinalen.

– Alle i Arsenal Football Club vil takke Bacary for sitt fantastiske bidrag til klubben, og ønsker ham alt det beste i fremtiden, heter det i en pressemelding fra Emirates om Sagnas overgang til Manchester City.

Sagna vil offisielt knytte seg til Manchester City 1. juli. Han kommer gratis til de nybakte Premier League-mesterne som Bosman-spiller.

Allerede forrige uke gjorde franskmannen det klart at han kom til å forlate Arsenal.

– Det er ikke noen hemmelighet lenger. Det er garantert at jeg kommer til å dra fra Arsenal. De prøvde å beholde meg, men forhandlingene har ikke gått slik jeg håpet. Det er mange samtaler og mange spekulasjoner nå. For å være ærlig, gir det meg hodepine. Jeg skal ordne opp i alt dette før VM, sa Sagna til den franske avisen L'Equipe forrige uke.