FINALISTER: Jan Ivar Nykvist og Marius Eriksen har gjennom våren imponert med sine grillkunnskaper i programmet «Norges Grillmester». Det har ført dem helt til finalen. Foto: TV 2
FINALISTER: Jan Ivar Nykvist og Marius Eriksen har gjennom våren imponert med sine grillkunnskaper i programmet «Norges Grillmester». Det har ført dem helt til finalen. Foto: TV 2

«Norges Grillmester»-finalister gikk fra hverandre etter innspillingen

I kveld kan Jan Ivar Nykvist og Marius Eriksen vinne grillkonkurransen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom våren har ti par konkurrert om å bli landets beste bak grillen. I TV-programmet «Norges Grillmester» er ekteparet Jan Ivar Nykvist og Marius Eriksen blant deltakerne.

De har imponert dommerne med sine grillkunnskaper, og etter å ha fullført oppgaver som å grille kake, hval og reinsdyr, står de i dag igjen som ett av finalist-parene sammen med Johnny og Jeanette Krosby.

– Vi er veldig stolte av å være i finalen. Så er det slik at vi står i mot erkefiende nummer én i grillverden, og det tror jeg Johnnny kan si seg enig i også. Det er litt «battle of the giants», forteller Marius til TV2.no.

Samlivsbrudd

Med en taktikk om å lære noe nytt hele veien, og ikke safe, kom Jan Ivar og Marius seg helt til finalen. Programmet har gitt dem mange positive opplevelser hva angår grillinteressen.

Men etter innspillingen opplevde paret en stor endring i livet.

– Vi gikk gjennom et samlivsbrudd etter innspillingen. Det har vært rart å se seg selv på TV i etterkant, og det er selvsagt rart når personlige sider kommer frem i media. Det er alltid sårt med et brudd. Men vi er fortsatt venner og vi har grillinteressen sammen, sier Jan Ivar.

– Det har vært litt rart å se på, som det kanskje naturlig nok vil være etter at man har skilt seg. Det medfører følelser av alle slag, tilføyer Marius.

Begge forsikrer om at de er venner i dag, og de deltar fortsatt sammen på grillaget «Team BarbieQ».

– Ingenting å klage på

Selv om det har vært rart å se seg selv på TV, synes Jan Ivar de har kommet godt ut av det.

– Det er jo alltid noe man kanskje ikke ønsker skal komme på TV, når man er i en konkurransesituasjon 24 timer i døgnet. Men jeg har ingenting å klage på. Målet var å få frem grillgleden, og det føler jeg vi har fått frem, bedyrer grillentusiasten.

Nå går de to for gull i finalen.

– Det vi tenker når vi skal lage mat, er å gjøre vår greie. Vi fokuserer på norsk, kortreist mat. Også har vi vært opptatt av å vise at det går an å lage alt på grillen. I finalen prøver vi å vise hva vi står for matmessig sett, avslutter Marius.

Få med deg finalen av «Norges Grillmester» på TV 2 mandag kl. 21.40.