Klager på VMs jungel-bane 

– Spillerne fortjener bedre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampene England-Italia, Kamerun-Kroatia, USA-Portugal og Honduras-Sveits skal alle spilles på Arena Amazonia i Manaus.

Banen ligger i Amazonas. Klimaet preges av høy luftfuktighet og høye temperaturer. Men den elendige kvaliteten på gresset skaper den største diskusjonen før lørdagens kamp mellom England og Italia.

– Spillerne fortjener en kvalitetsmatte og forhold som reflekterer det som skal være den største fotballhendelsen. Dette er rett og slett ikke faktum i Manaus. Ingen vil se spillerne og arrangementet lide, skriver den internasjonale spillerforeningen FIFPro, ifølge Reuters.

Kriseplan

Bilder av stadiongresset viser tydelig at det skorter på grønne gresstrå. Det er også brukt en god del sand. Banemester Carlos Botella har sagt til AP at de holder på med en kriseplan for å redde banen. 

– Jeg tror den blir bra til helgen, sa han.

BBC skriver at det virket som om banemannskap holdt på å spraymale deler av banen grønn, men det kan også ha vært kjemikalier for å bedre veksten.

– Det er det samme for både oss og Italia. Vi må begge forholde oss til banen, svarte Wayne Rooney på spørsmål om banen.

Italienerne tar det også med godt humør.

– Vi visste det var en del brunt gress på grunn av heten, men fargen betyr lite, sier delegasjonssjef Demetrio Albertini.

Heller ikke garderobene er ferdigstilte.

– Nesten uansvarlig

Sveits-trener Ottmar Hitzfeld mener det er «nesten uansvarlig» å spille «midt i jungelen».

FIFPro maner også FIFA til å være fornuftig og bruke pauser, slik at spillerne kan drikke vann og kjøle seg ned. FIFA har bestemt at slike pauser skal benyttes når de er nødvendige.