MED PÅ LASSET: Politisk rådgiver Randi Næss (30). Foto: TV 2
MED PÅ LASSET: Politisk rådgiver Randi Næss (30). Foto: TV 2

Hun blir med Jens til Brussel

YOUNGSTORGET (TV 2): Jens Stoltenbergs politiske rådgiver Randi Næss (30) følger den påtroppende NATO-sjefen til Brussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra før er det kjent at Vegard Ellefsen blir Stoltenbergs stabssjef. Dermed er den andre brikken i Stoltenbergs nye stab på plass.

30-åringen har vært politisk rådgiver for Stoltenberg i Arbeiderpartiets stortingsgruppe siden han gikk av som statsminister i fjor høst.

– Det blir fantastisk morsomt å få fortsette å jobbe med Jens. Han skal nå inn i en helt ny rolle, det blir veldig spennende å følge han til Brussel. Forsvars- og sikkerhetspolitikk er et utrolig spennende felt jeg gleder meg til å jobbe med, sier Randi Næss til TV 2.

Hun skal fylle den samme rollen hun har hatt det siste året frem til 1.oktober.

– Jeg er politisk rådgiver og gjør det meste. Alt fra planlegge program, skrive taler, bistå med medier, planlegge hvor veien går fremover, sier Næss.

Hun har tidligere bodd i Brussel i et år, da hun jobbet for Trøndelags Europa-kontor i 2007.

– Brussel er en fantastisk by. Jeg har fremdeles endel venner der, noe som gjør det enklere å flytte til en ny by, i et nytt land.

– Randi har jobbet med Jens i et år, så det blir veldig bra. Hun kan mange saker, ikke minst har hun evne til å sette seg raskt inn i nye saker. Og hun beholder roen når det koker, sier
Sindre Fossum Beyer.

Han har jobbet svært tett med den avtroppende partilederen i flere år, og starter i høst i reklamebyrået Try når hans mangeårige sjef forlater landet til fordel for den internasjonale toppjobben.