Avdød «Cæsar»-skuespillers søster: – Helt uvirkelig

«Cæsar»-skuespilleren som døde etter et fall, ble gravlagt i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var Michael Andre Boardman Bø (42) som omkom i en fallulykke i Drammen, natt til søndag 1. juni. Obduksjonsrapporten konkluderte med at skadene skyldtes et uhell.

Sjokk

Familie, venner og kollegaer i «Hotel Cæsar» har vært i sjokk etter at det ble kjent at det var Mikael som omkom. Søsteren, Rachel Bø (45), minnes lillebroren.

– Det er helt uvirkelig, det er ingen i familien som forstår at han er borte, det var et sjokk.

– Han var veldig spesiell og unik. Alltid veldig omsorgsfull og hadde mye omtanke for mange mennesker. Han fantes ikke fordomsfull og mente at vi måtte akseptere alle som de var. Han var en gjøgler og elsket å være skuespiller, sier Bø til TV 2.

Stortrivdes i «Hotel Cæsar»

I 2009 spilte Bø rollen som «bad guy» ved navn Ørjan Sagen i «Hotel Cæsar». I serien var han gift med Bea Jørgensen, og fungerte som en far for datteren hennes.

Ifølge søsteren elsket han denne rollen og var veldig stolt av å være en del av Cæsar-familien.

Her er Michael i rollen som Tander i «Gnottene» som gikk på NRK. Foto: Privat
Her er Michael i rollen som Tander i «Gnottene» som gikk på NRK. Foto: Privat

– Han stortrivdes i «Hotel Cæsar». Han var veldig selvkritisk som skuespiller og gjorde rollen veldig personlig, sier søsteren.

Allsidig skuespiller

Michael var en allsidig skuespiller og hadde i tillegg til «Cæsar» flere andre roller. Han spilte figuren Tander i barne-tv serien «Gnottene». I filmen «Sinus» fra 2005, spilte han en slesk danser og i serien «Jul i svingen» spilte han en sirkusartist. Han hadde også en filmrolle som politimann i «Olsenbanden Jr. på Sirkus» i 2006.

 – Han forsøkte å komme inn på Teaterhøyskolen tre ganger, og tredje året kom han til siste gruppe , men var ikke blant de siste på inntaket. Han var en alternativ skuespiller, og elsket å gjøre akrobatiske teaterstykker og mye fysisk teater, røper Rachel til TV 2.

Gode hilsener

Søsteren har fått mange eposter fra venner og kolleger som har jobbet med broren gjennom årenes løp. De er fulle av lovord om skuespilleren.

– Michael strålte på scenen og jeg beit meg merke i navnet den kvelden jeg så han, sier en norsk filmregissør.

– Mitt første inntrykk av Michael var ganske spesielt. Han kom inn på audition med en energi jeg aldri har sett makan til, og en ureddhet det står respekt av. Han var også utrolig hard mot seg selv, da det beste var det eneste som var godt nok, sier en skuespillerkollega fra filmen «Dino», David Berget.

Bestevenner: Michael Andre og søsteren Rachel har alltid stått hverandre nær. Her fra barndommen i Asker. Foto: Privat.
Bestevenner: Michael Andre og søsteren Rachel har alltid stått hverandre nær. Her fra barndommen i Asker. Foto: Privat.

– Når jeg tenker på Michael, så ser jeg for meg et eneste stort smil, masse humor og herlig latter, sier en kollega fra «Gnotte»-produksjonen på Hamar.

Michael Andre Boardman Bø etterlater seg kone og to barn.

Han ble stedt til hvile i Asker kirke fredag 13. juni.