EN NY KONGE I BYEN: Kawhi Leonard viser LeBron James ryggen, og har så langt overgått «King James» i finaleserien. Foto: AFP PHOTO / Timothy A. CLARY
EN NY KONGE I BYEN: Kawhi Leonard viser LeBron James ryggen, og har så langt overgått «King James» i finaleserien. Foto: AFP PHOTO / Timothy A. CLARY

Her er den nye kongen

San Antonio Spurs-trener Gregg Popovich spådde stjernestatus for Kawhi Leonard. Men kanskje ikke så fort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var ikke mange som la så veldig mye vekt på det da Indiana Pacers valgte Kawhi Leonard som nummer 15 i draften i 2011.

Det var heller ikke så mange som brydde seg så mye da samme Leonard ble brukt i en pakke for å ta George Hill fra San Antonio Spurs til Pacers.

Treneren spådde stjernestatus
Men det er ikke alltid det er dem som blir valgt først i draften som utvikler seg til å bli de største stjernene.

– Jeg tror han kommer til å bli en stjerne. Og etter hvert som tiden går, så tror jeg han blir Spurs' ansikt utad. Han er en spesiell spiller i begge ender av banen. Og det som gjør at jeg har sånn tro på ham er at han vil det så veldig. Han vil bli en god spiller, og da mener jeg en fantastisk spiller. Han kommer tidlig på trening og drar sent, og han er lett å trene. Han er akkurat som en svamp. Trekker til seg alt, sa trener Gregg Popovich etter å ha sikret seg Los Angeles-gutten.

Og Popovich er i ferd med å få mer rett enn han hadde trodd. Og spådommen ser ut til å gå i oppfyllelse enda tidligere enn Spurs-treneren hadde forventet.

For etter å ha fått Miami Heat-publikummet til å forlate setene sine i American Airline Arena før kampslutt for andre kamp på rad, er nå Leonard favoritt til å bli kåret til sluttspillets beste spiller.

3-1 i kamper
Ikke bare ble han toppscorer for Spurs igjen med 20 poeng, men han er også nøkkelen i forsvarsspillet som stopper Heats stjerner effektivt og lett.

Dwyane Wade og Chris Bosh var bare skygger av seg selv, og overlot alt ansvar til LeBron James, men det er begrenset hva selv han kan gjøre alene. James stoppet på 28 poeng da Spurs vant 117-86.

Etter to strake seirer i Miami, kan nå Spurs avgjøre det hele hjemme i AT&T Center. Det står 3-1 i kamper.

– Jeg er fornøyd med at de presterer så godt som de har gjort i Miami, men det er alt. Nå må vi komme oss hjem og spille like godt eller bedre, oppsummerer Popovich til nba.com.

Veteranen Tim Duncan ble også historisk i nattens kamp. Han passerte Los Angeles Lakers-legenden Kareem Abdul-Jabbar og er nå den spilleren som har spilt flest sluttspillminutter i NBAs historie.