– Brasil må heve seg adskillig for å nå finalen

Ekspertene ikke imponert over den andre omgangen til Brasil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble en spennende og underholdende kamp torsdag kveld, hvor Brasil tilslutt tok en 3-1 seier. Mange vil si at resultatet lyver for hvordan kampen utartet seg.

For selv om Brasil vant med to mål, vil mange være enige i at Kroatia var det beste laget. I tillegg var det flere situasjoner som gikk i mot kroatene i sin jakt på tre poeng mot vertsnasjonen.

Først fikk Brasil og Fred et veldig billig straffespark. Morten Langli omtalte denne situasjonen som pinlig og dårlig dømming, mens Solbakken mente dette var VMs første skandale.

I den neste situasjonen satte kroatene ballen i mål, men dommeren blåste for angrep på keeper og annullerte det som kunne vært 2-2 scoringen. En vanskelig situasjon for dommer, som nok en gang gikk Brasils vei.

I forkant av 3-1 målet som Oscar tilslutt fikk æren av å tuppe i mål, mener igjen mange at dommeren gjør en feil. Ramires takler hardt på midtbanen, men kroatene får igjen ingenting av den japanske dommeren. 

Ikke imponert
Panelet i studio var ikke imponert over Brasils spill.

– Resultatet ljuger noe forferdelig, for andre omgangen til Brasil var elendig, sa Jon Michelet under oppsummeringen av kampen fra Kontraskjæret i går kveld, før han fortsatte:

– Brasil må heve seg adskillig for å komme til finalen, dette var ikke finaleform.

Og Solbakken var enig.

– For Kroatia må det være veldig ergerlig. I andre omgang har dem full kontroll, Modric styrer tempoet og Brasil hadde ikke skapt en sjanse siden den første halvtimen.

Selv om det var noe positivt å ta med seg, mente Solbakken at Brasil har en del å jobbe med fremover.

– Brasil har en liten vei å gå, jeg synes Oscar var veldig positiv og i tillegg scorer Neymar to mål, men hvis man ser på Fred og Hulk, så var det langt under det vi kan forvente av brasilianske spillere i en VM-åpning, avsluttet han.