Målshow for Viking og Haugesund

Rogalandslagene sendte besøkende Stabæk og Sarpsborg hjem med fire mål i sekken hver.

Viking-Stabæk 4-1
Haugesund-Sarpsborg 08 4-0

Etter seks kamper uten seier slo Viking tilbake med 4-1-seier mot Stabæk torsdag.

Forrige Viking-seier kom 1. mai da Aalesund ble slått 2-1 på bortegress.

Stabæk på sin side virker å ha løpt litt fra seg etter seirene mot Sarpsborg, Rosenborg og Strømsgodset.

I tur og orden er det blitt tap mot Lillestrøm (1-5), Start (1-2) og Viking.

Frisparkscoring

Landslagsspiller André Danielsen ga Viking føringen på overtid i første omgang. Han banket et frispark fra 20 meter i krysset.

Utover i annenomgangen ble det målfest i Stavanger. Jon Dadi Bödvarsson la på til 2-0 etter fint forspill fra Makhtar Thioune etter at timen var spilt. Deretter headet Björn Daniel Sverrisson inn 3-0 etter 68 minutter.

Steinthor Thorsteinsson burde økt til 4-0 fra straffemerket, men løftet ballen svakt over.

I stedet reduserte Stabæk etter 84 minutter. Indridi Sigurdsson forandret retning på et skudd fra Morten Thorsby, og Viking-keeper Iven Austbø var sjanseløs.

Like etter fikk Thorsteinsson sin revansj for straffebommen med et godt langskudd, da han fastsatte sluttresultatet.

Haugesund klatret

Lenger nord i Rogaland slo Haugesund Sarpsborg 4-0.

Dermed klatret de bort fra tabelljumbo-posisjon og forbi både Brann og Sandnes Ulf.

Maic Sema var kampens store spiller med to mål og to målgivende pasninger for laget fra araberbyen.

Han både startet og avsluttet målshowet.