KLAR: Fàbregas har signert for Chelsea. Foto: Chelseafc.om
KLAR: Fàbregas har signert for Chelsea. Foto: Chelseafc.om

Fàbregas klar for Chelsea: – De var det riktige valget

Cesc Fàbregas har skrevet under på en femårskontrakt på Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Midtbanespilleren kommer fra Barcelona og har signert på en femårskontrakt med Chelsea.

Det bekrefter London-klubben på sine hjemmesider.

Fàbregas spilte tidligere for Chelseas erkerival Arsenal, og var i mange år kaptein på Emirates.

I fjor sommer var 27-åringen svært nære en overgang til Manchester United, og ble også koblet til Old Trafford denne sommeren.

KLAR FOR CHELSEA: Cesc Fabregas er klar for Chelsea. (AP Photo/Manu Fernandez)
KLAR FOR CHELSEA: Cesc Fabregas er klar for Chelsea. (AP Photo/Manu Fernandez)

Vurderte mange tilbud
Men Fàbregas valgte en overgang til Chelsea. Han får trøye nummer fire på Stamford Bridge.

– Først av alt må jeg takke alle i Barcelona for mine tre år i klubben. Det var den klubben jeg spilte for i barndommen, og jeg vil alltid være stolt og beæret over å få sjansen til å spille for et så godt lag, sier Fàbregas til Chelsea sine hjemmesider.

– Men jeg mener jeg har noe ugjort i Premier League, og nå er tiden inne til å returnere. Jeg vurderte mange tilbud svært nøye, og jeg mener Chelsea var det beste valget. Klubben deler mine ambisjoner og sult på å vinne store troféer. De har en fantastisk tropp og en helt utrolig manager. Jeg gleder meg til å starte karrieren min i Chelsea, fortsetter midtbanespilleren, som er en del av Spanias VM-tropp i Brasil.

– Arsenal ville ikke ha meg tilbake
På sin offisielle Facebook-profil røper Fàbregas at gamleklubben Arsenal hadde opsjon på å hente ham tilbake. Arsene Wenger valgte imidlertid ikke å hente spanjolen tilbake til Emirates.

– Ja, alle var klar over at Arsenal hadde opsjon på hente meg tilbake. Men klubben bestemte seg for ikke å benytte seg av dette, og derfor ble det ikke noe av. Jeg ønsker Arsenal alt det beste i fremtiden, skriver Fàbregas. 

Midtbanespilleren er for tiden fullt fokusert på å gjøre sine saker best mulig for Spania i VM. Derfor var det viktig for den tidligere Barcelona-spilleren å signere kontrakten med Chelsea før VM starter.

– Det var ekstremt viktig for meg at denne overgangen ble fullført før VM, slik at jeg kunne være helt fokusert på å hjelpe mitt landslag til å forsvare troféet i Mesterskapet, fastslår Fàbregas.

Sommerens første store signering
Hvor mye Chelsea har punget ut med i overgangssum til Barcelona for å sikre seg Fabregás er foreløpig ukjent.

Britiske medier hevder imidlertid at Chelsea har betalt rundt 300 millioner kroner for å sikre seg midtbanespilleren som er hentet til Stamford Bridge for å erstatte Frank Lampard.

Cesc Fàbregas, som spilte for Arsenal fra 2003 til 2011 og fikk med seg 212 kamper og 35 mål for klubben, blir José Mourinhos første store signering denne sommeren. 

– En gigantsignering
TV 2 Sportens Premier League-ekspert, Erik Thorstvedt, mener Chelsea har gjort et kupp etter å ha sikret seg Fàbregas foran nesen på sine Premier League-konkurrenter.

– Det har jo vært litt på trappene en stund, og sånn sett ikke noen bombe at han valgte Chelsea. Men dette er en gigantsignering, og sier litt om Mourinhos intensjoner og vilje, og hva Chelsea er i stand til få til på overgangsmarkedet, sier den tidligere Tottenham-keeperen til TV 2 Sporten.

Thorstvedt er imidlertid ikke så sikker på at Fàbregas snakker hele sannheten med sine uttalelser om at Arsenal ikke ville ha ham tilbake.

– Jeg tror nok det er litt mer komplekst enn som så. Sier opsjonen noe om lønn og sånne ting? Jeg tviler på det. Det ville i hvert fall forundre meg om Wenger sa at han ikke ville ha Cesc tilbake til Arsenal, fastslår Thorstvedt. 

Tipper Chelsea som Premier League-mester
– Hvor sterke blir Chelsea nå neste sesong?

– Jeg tippet allerede på slutten av denne sesongen at Chelsea kom til å vinne neste sesong. Selv om det er et stykke frem til det, så får de nå et enda bedre lag som blir enda mer drillet under Mourinho. Det er ikke tvil om at Manchester City vil bli skikkelig utfordret. Og så må vi ikke glemme Manchester United heller. Det blir en veldig kjekk neste sesong, smiler Premier League-eksperten.

DEBATT:
Blir Fàbregas en suksess på Stamford Bridge?