RASENDE: Viking-fansen liker dårlig at oppgjøret mot Stabæk starter klokken 20.05 - bare to timer før VM-premieren. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
RASENDE: Viking-fansen liker dårlig at oppgjøret mot Stabæk starter klokken 20.05 - bare to timer før VM-premieren. Arkivfoto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Viking-fansen raser: – Inkompetente folk bestemmer kamptidspunkt

Viking-fansen er i harnisk over at oppgjøret mot Stabæk har avspark klokken 20.05.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vikings Tippeliga-kamp mot Stabæk har avspark klokken 20.05 torsdag.

Det er bare to timer før VM i Brasil braker løs med åpningskampen mellom Brasil og Kroatia.

– Inkompetente
Vikings supportere frykter glisne tribuner.

– Kamptidspunktet har forarget mange Viking-supportere. For å si det slik: Det er inkompetente, evneveike folk som har bestemt kamptidspunktene. Det virker som om de ikke har lyst til at det skal komme folk på de norske arenaene, raser styreleder i VikingHordene, Geir Inge Fiskebekk, til TV 2 Sporten.

Og fortsetter tiraden:

– Med mindre du bor midt i Stavanger sentrum har du ikke sjansen til å få med deg VM-kampen om du ikke går før tiden. Og jeg tror mange vil prioritere VM. Det er en stor happening som kun skjer hver fjerde år.

«Money talks»
Han mener Tippeliga-klubbene tenker mer på å sikre seg TV-penger enn på publikum.

– Vi er etter hvert blir vant med det usedvanlig dårlige oppsettet av TV-kamper. Det virker som om TV-kanelene styrer alt. For meg har fotballklubbene solgt sjelen sin, og lar kanalene styre. Jeg har klaget på dette i 6-7 år, men begynner å bli lei nå. I en årrekke har vi hatt bannere på tribunen om at kampene skal spilles i helgene. Hos klubbene er det imidlertid «money talks», og for meg er det lavmål, sukker han.

– Hvilken kamp skal du prioritere i kveld?

– Jeg skal selvsagt på Viking-kampen. For meg personlig er Viking det viktigste som finnes, og jeg kommer aldri til å bli anglofil og heie mer på et engelsk lag. Men jeg håper at jeg kommer meg hjem tidsnok til å få med meg slutten av kampen mellom Brasil og Kroatia, poengterer Viking-supporteren.

NFF avgjør
Leder for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, sier at det er fotballforbundet som til slutt avgjør kamptidspunktene i Tippeligaen.

– Det er til syvende og sist NFF som bestemmer kamptidspunkt etter en dialog med de som har rettighetene og sender kampene samt toppfotballen. Torsdag starter fire kamper klokken 18, to klokken 19.00 og to klokken 20.05, sier leder for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til TV 2 Sporten.

– Forstår du at Viking-fansen reagerer på kamptidspunktet torsdag kveld?

– Jeg har forståelse for at fansen synes det er litt underlig, men jeg håper at folk i Stavanger rekker hjem til VM-kampen.

Avgjort i november
– I hvor lang tid i forkant blir kamptidspunktene avgjort?

– Det at vi spiller en serierunde i kveld ble bestemt i fjor høst vel vitende om at det var åpningsdagen i VM. Bakgrunnen for at der går en runde på åpningsdagen finnes i sen seriestart, pause til landslagsfotball og ferie i Tippeligaen. Dette medfører et tett kampprogram på våren. Klokkeslett avgjøres alt fra 6-8 uker før kampen og ned til to uker. Jo lengre ut i sesongen, jo kortere tid i forveien.

– Tror du VM-kampen i kveld vil gå ut over publikumstallene?

– Jeg håper ikke det, men kan ikke utelukke at det har en innvirkning.

– Helt greit å bruke kraftuttrykk
– Geir Inge Fiskebekk i VikingHordene mener «inkompetente folk» avgjør kamptidspunktene i Tippeligaen?

– Det er helt greit for meg at supporterne bruker kraftuttrykk. Men jeg håper flest mulig stiller på stadion og at så mange som mulig av de rekker hjem til VM-kampen, slik at de får se to gode fotballkamper på én kveld, svarer Fisketjønn.

VM-åpningen mellom Brasil og Kroatia sendes direkte på TV 2 og TV 2 Sumo fra klokken 21.55.