LÅNER UT HUSET: I sommer skal Kristine Åsbø og familien på ferie, og velger å la noen som trenger det låne huset og bilen.
LÅNER UT HUSET: I sommer skal Kristine Åsbø og familien på ferie, og velger å la noen som trenger det låne huset og bilen.

Nå har den gavmilde familien  bestemt seg

– Det er som å bli oppringt av lotto-damen, uttalte familien som i sommer får låne - gratis - familien Åsbøs hus og bil. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fleste har fått med seg den spesielle annonsen som har versert på sosiale medier de siste dagene.

Familien Åsbø fra Nærbø utenfor Stavanger skal til USA en måned i sommer, og fant ut at de ville låne ut huset og bilen til en familie som hadde lyst å komme seg bort, men som ikke hadde mulighet til det.

– Jeg er lærer, og i skolen bruker man tid etter sommerferien på å la elevene fortelle om sine opplevelser. Det triste er at mange ikke har hatt noen opplevelser, fortalt Kristine Åsbø til TV 2 i starten på uken.

Plukket ut barnefamilie

Sent onsdag kveld tok Kristine og ektemannen Åge avgjørelsen, og plukket ut en barnefamilie som får overta huset og bilen, gå på museumsbesøk, utflukter og annet som er stelt i stand for dem. 

– Det ble helt stille i andre enden av telefonen, så sa de var som om lotto-damen hadde ringt dem, forteller Kristine. 

TV 2 har vært i kontakt med familien som skal reise til Nærbø på ferie i sommer. De er helt overveldet over familien Åsbøs godhet. 

– Tenk at det finnes mennesker med så store hjerter, sier moren i familien.

Med tanke på barna ønsker de å være anonyme. Moren forteller at barna ikke tidligere har hatt opplevelser å fortelle om etter sommerferien, slik de fleste andre barn har. 

– Vi har hatt andre ting å prioritere, i forhold til livssituasjon og annet, sier hun til TV 2. 

Det satt langt inne å utlevere seg til en fremmed om livssituasjonen, og ønsket om å få en sommeropplevelse. 

– Det er beintøft å utlevere seg, å være så sår og oppriktig mot en fremmed, sier hun, og legger til:

– Det er mye stolthet som skal svelges, men jeg gjorde det på grunn av barna. De fortjener å ha en sommeropplevelse å ta med seg. 

– Det handler om de små tingene

Kristine Åsbø og ektemannen har fått et hav av henvendelser. Både fra dem som ønsker å låne deres hus, og fra dem som har hus, hytter og bobiler å låne ut. 

– Det er helt fantastisk at dette har en smitteeffekt, men det er en stor utfordring å organisere det. Vi kan ikke ta på oss for masse, forteller Kristine.

Hun vil gjerne også presisere at det ikke alltid handler om de store tingene. 

– Dette har blitt noe veldig stort, men det handler også om de små handlingene i hverdagen. Tilby en nabounge plass i bilen når dere skal på stranden, eller bake noe til naboen som du vet har en vanskelig tid, sier hun.