Marco Verratti, Ciro Immobile, og Lorenzo Insigne sammen. De håper å kunne entre banen sammen mot England også FOTO: AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE / NTB SCANPIX
Marco Verratti, Ciro Immobile, og Lorenzo Insigne sammen. De håper å kunne entre banen sammen mot England også FOTO: AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE / NTB SCANPIX

Italias gylne triangel

Tre av VMs mest spennende spillere er sammen igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er kun to sesonger siden. 19 år gamle Marco Verratti fikk besøk i Serie B-klubben Pescara av en 20 åring ved navn Lorenzo Insigne på lån fra Napoli, og en 21 år gammel spiss på lån fra Juventus ved navn Ciro Immobile.

En finere trio unge spillere har Serie B knapt sett.

Og mye av æren skal Pescara-trener Zdeněk Zeman ha. Det var frie tøyler offensivt på alle tre, og de viste frihet under ansvar.

Unødvendig å si – men Pescara vant Serie B, og Ciro Immobile ble toppscorer. Siden ble trioen sprengt. Insigne og Immobile dro tilbake til sine respektive klubber, mens Verratti ble solgt til PSG. Og Pescara havnet sist i Serie A, og rykket rett ned igjen uten sin gyldne trio.

Men på landslaget har de møttes igjen.

I fjor sommer spilte de sammen for U21-landslaget under EM i Israel.

Denne sommeren skal de spille VM. Med de store gutta. Sammen. For det er langt fra usannsynlig at alle tre er blant de elleve som starter mot England.

Ciro Immobile kommer til sommerens mesterskap som Serie As toppscorer, og gjennomførte tidligere i sommer en overgang til Dortmund.

Marco Verratti har slitt noe med skader i PSG, og det har gått noe utover spilletiden. Til tider har han likevel imponert for de franske mesterne. Men den manglende spilletiden, og ressursene PSG har til rådighet, har ført til spekulasjoner om en retur til hjemlandet. Kanskje kan storspill under VM føre til at noen vil grave dypt i lommeboka for å få tak i midtbanespilleren, som nok håper å få plassen bak spissene om Prandelli skulle gå for 3-4-1-2-formasjonen sin. Prandelli har også lekt med 4-1-3-1-1 fram mot England-kampen. Da vil Verrattis plass i så fall være blant de tre.

Også Lorenzo Insigne har hatt sine problemer denne sesongen. Først og fremst har han nok blitt et offer for Benitez’ rotasjonspolitikk, og han startet under 30 ligakamper denne sesongen. VM kan være et utstillingsvindu også for han, men per i dag er han nok den av de tre med minst sannsynlighet for å få starte Italias åpningskamp.

Søndag spilte Italia treningskamp mot brasilianske Fluminense. De vant 5-3. Lorenzo Insigne scoret to – Ciro Immobile scoret hat-trick.

– Selv om vi ikke har spilt sammen på klubbnivå de siste to sesongene, trenger vi bare å kaste et blikk etter hverandre. Vi forstår hverandre fremdeles. Kan vi spille sammen? Selvsagt kan vi det. Og det vil vi veldig gjerne. Vi har alltid spilt sammen, men vi respekterer samtidig om treneren ønsker noe annet, så Insigne etter Fluminense-kampen

Det er et gyldent triangel. Verratti, Insigne og Immobile. En har allerede funnet ny klubb i sommer. Det er langtfra sikkert at noen av de to andre kommer til å gjøre det samme. Men skulle de slå ut i full blomst i et VM, er det ingen tvil om at spekulasjonene vil fly i enda mer enn de har gjort til nå.

Fram til da er det bare å nyte de tre ungguttas første verdensmesterskap.