OFFER: 12 år gamle Olav Hovda ble kjørt ned og drept da han gikk på rulleski i Klepp i Rogaland i januar 2013.
OFFER: 12 år gamle Olav Hovda ble kjørt ned og drept da han gikk på rulleski i Klepp i Rogaland i januar 2013.

Dommen klar etter bildrapet på Olav Hovda (12) 

STAVANGER (TV 2): Kvinnen (43) som kjørte på og drepte tolv år gamle Olav Hovda fra Klepp, er i Jæren tingrett dømt til 1 år og ti måneder i fengsel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

43-åringen er i tillegg til den ubetingede fengselsstraffen også dømt til tap av førerretten for alltid, og må betale erstatning på 125.000 kroner

Retten mener det er straffskjerpende at kvinnen unnlot å stanse for å undersøke hva som hadde skjedd, og unnlot å melde fra om hendelsen.

Da saken stod for retten i Sandnes i sist uke, erkjente 43-åringen straffskyld på alle tiltalepunkter. Dette var første gang hun møtte foreldrene til gutten etter den tragiske hendelsen.

Kjørte i rus

I retten innrømmet kvinnen at hun i narkorus kjørte på og drepte tolv år gamle Olav, for så og bare kjøre videre uten å stoppe for å hjelpe.

12-åringen ble påkjørt bakfra mens han gikk på rulleski med faren sin, langs Lalandsvegen i Klepp i Rogaland 4. januar 2013. Dagen etter døde han av omfattende hodeskader på Stavanger universitetssjukehus.

Både far og sønn hadde på seg refleksvest, og ifølge politiet var det god sikt på stedet hvor ulykken skjedde.

Anker ikke dommen

– Hun vil ta sin straff og anker ikke dommen. Hun godtar også erstatningskravet, sier kvinnens forsvarer Inger Marie Sunde til TV 2

Kvinnen som kjørte på ham hadde et alvorlig rusproblem i tiden rundt hendelsen, ifølge hennes forsvarer.

I retten forklarte kvinnen at hun ikke husker noe fra hendelsen.

– Jeg husker ikke kjøreturen. Jeg husker kun et sterkt blendende lys, og konturen av et hode. Jeg fikk panikk, sa hun fra vitneboksen.

Ber om oppreisning

Tolv personer vitnet i rettssaken, deriblant Olav Hovdas far. I tillegg uttalte tre sakkyndige seg om ruspåvirkning.

Familiens bistandsadvokat Øystein Hus ba før domsavsigelsen om oppreisning til Olavs foreldre, noe kvinnen sa seg villig til å betale.

– De etterlatte synes at saken har fått en grundig og god behandling i tingretten. Retten har tilkjent oppreisningserstatning av en størrelse som markerer alvoret i saken, og grovheten i handlingen. De etterlatte håper dommen blir stående, og at saken derved er ferdigbehandlet i rettssystemet. De etterlatte takker for god støtte fra familie, venner og lokalsamfunn gjennom lang tid. Utover dette har de etterlatte ikke kommentarer til dommen, sier Hus til TV 2.